Webinar Bladluisbeheersing

Datum 3 juli 2020
Tijd 14:00 - 15:15
Locatie Online
Contact Annelies Kerkhof

De meest gestelde vraag op het gebied van gewasbescherming in de glastuinbouw betreft de beheersing van bladluizen. Dit jaar zijn de eerste bladluizen al vroeg in de kassen gevonden. Door hun snelle ontwikkeling ontstaan al snel grote haarden die zich vervolgens verspreiden in de teelt. Dit jaar wordt dit versterkt door het wegvallen van belangrijke integreerbare middelen als Plenum en Tafari, waarmee het IPM systeem in de kassen lang kon worden aangehouden. Door deze wegval is de beheersing van bladluis een van de grootste uitdaging geworden in de glastuinbouw. Onderzoek richt zich meer op de langere termijn aanpak, voor nu is het belangrijk om praktische en concrete adviezen te verkrijgen om bladluizen aan te pakken. Welke luizen komen voor en welke bestrijders kan ik daar tegen inzetten? Welke correctie mogelijkheden zijn er en zijn die te integreren met de biologische bestrijders? Wat kan ik leren van de aanpak uit andere teelten? In dit webinar krijgt u concrete oplossingen voor de beheersing van bladluizen aangedragen.

Programma
14.00 uur Opening door Helma Verberkt (moderator)
14.05 uur Trend gewasbeschermingsmiddelen door Jeannette Vriend & Jorrit Koeman
14.15 uur Luis en haar eigenaardigheden door Gerben Messelink (WUR)
14.30 uur Biologische mogelijkheden luisaanpak door Artemis
14.45 uur Advies op maat door Jeroen Zwinkels (Delphy)
15.15 uur Afsluiting

Aanmelden
Deze bijeenkomst is alleen te bezoeken door leden van Glastuinbouw Nederland. Meld u aan via het aanmeldformulier (log hier voor in). Aanmelden kan tot vrijdag 3 juli, 9.00 uur.

Hoe gaat het in z'n werk?
Voor het volgen van het webinar heeft u alleen een goede internetverbinding en een telefoon/computer/tablet met geluid nodig. Vrijdagochtend 3 juli ontvangt u per e-mail nadere instructie en een link waarmee u het webinar kunt volgen. Zorg ervoor dat u tien minuten voordat het webinar start, de inlogprocedure hebt uitgevoerd.

Glastuinbouw Nederland

Astrid van der Helm @astridvdhelm jul 02
Met leden van de werkgroep duurzaamheid en Ketenkwaliteit van #Orchidee Nederland op bezoek in houdbaarheidsruimte... https://t.co/x0pBZjeOYT
Glastuinbouw Nederland @GlastuinbouwNL jul 02
Terugluisteren: @StigasNL was vorige week op @PaprikaNL over het werken bij warm weer in de glastuinbouw #hitte... https://t.co/FvfRbIFAB6
A. Dewi Hartkamp @DewiNL jul 02
Mooie routekaart met aanbevelingen voor zowel private als publieke sector.... https://t.co/Ewnvz2aeEY
Glastuinbouw Nederland - © 2020 Copyright - Disclaimer - Privacy en cookies