Bijeenkomst Glastuinbouw klimaatneutraal als ambitie, maar hoe dan?

Datum 16 september 2021
Tijd 15:00 - 18:00
Locatie ’t Raodhoes: Antoniusplein 2, 5921 GV, Venlo-Blerick
Contact Annemie Hermans

Een van de ambities van de glastuinbouw is om klimaatneutraal te zijn in 2040. In Limburg wordt deze ambitie gedeeld. De overheid, de hoge gasprijzen én de markt wijzen in de richting van fossielvrij. Ondernemers zoeken individueel of met collega’s de koers naar duurzaamheid.
Op die route liggen echter meerdere hobbels, zoals de ODE en een tekort aan CO2. Bovendien lijkt het erop dat de weg naar duurzaamheid via geothermie in Limburg is afgesloten. Er steekt tegenwind op zoals weerstand tegen biomassa en donkere wolken pakken zich samen als het gaat om CO2-beprijzing, fiscale maatregelen en emissie-doelstellingen.

Glastuinbouw Nederland en de overheid werken dit najaar aan een nieuw convenant. Een goed moment dus om met elkaar in gesprek te gaan tijdens deze bijeenkomst. Waar staan we, wat komt op ons af, wat is haalbaar, hoe zetten we in en wat hebben we nodig? Regio Limburg en het energieteam van Glastuinbouw Nederland praten u graag bij op 16 september. Tijdens de bijeenkomst maken we met elkaar de balans op.

Programma
15.00 uur Ontvangst en opening door Jean Aerts (voorzitter regio Limburg)
15.20 uur Energietransitie; waar staan we en wat gaat er gebeuren? Door Alexander Formsma (beleidsspecialist Energie & Klimaat) en Annemie Hermans (regiocoördinator Limburg)
16.00 uur Pauze 
16.20 uur Ronde 1 workshops*
16.50 uur Ronde 2 workshops*
17.20 uur Afsluiting en napraten
18.00 uur Einde bijeenkomst

* De workshops zijn:

  • Duurzaamheid; wat is haalbaar? Door Robert Solleveld (themaspecialist Energie)
  • CO2; extern en/of innovatieve opties? Door Dennis Medema (themaspecialist Energie)

Aanmelden
Deze bijeenkomst is voor leden van Glastuinbouw Nederland in Limburg. Meld u aan via de aanmeldbutton (log hiervoor in). Aanmelden is verplicht en kan tot woensdag 15 september 2021, 12.00 uur, mits er nog plaats is. In overleg kunt u een bedrijfsgenoot sturen of introducé meenemen.

Annuleren
Bent u onverhoopt verhinderd, geef dit dan door via sdejong@glastuinbouwnederland.nl, zodat een geïnteresseerde collega de vrijgekomen plaats kan invullen.

Glastuinbouw Nederland - © 2021