Digitale kantinebijeenkomst HNT: Gezonde planten kweken, wie wil dat niet?

Datum 10 november 2020
Tijd 15:30 - 16:30
Locatie Online
Contact Simone de Jong

In oktober en november organiseert Kas als Energiebron drie digitale kantinebijeenkomsten over Het Nieuwe Telen. Deze online bijeenkomsten vervangen de fysieke kantinebijeenkomsten die u van ons gewend bent.

Omwille van bedrijfszeker en prettig werken, de eisen van de markt en de beperkingen op chemische gewasbescherming is het voor elke teler van belang om het teeltsysteem zo in te richten dat het ‘Weerbaar’ is. Weerbare planten zijn vanuit de teeltfactoren sterker, minder vatbaar voor ziekten, plagen of klimaat gerelateerde stress, en hebben een langere houdbaarheid. In deze digitale kantinebijeenkomst introduceren wat Weerbaar telen nu is en nemen we de teeltfactoren klimaat, bodem, plantmateriaal, bemesting, water en biodiversiteit onder de loep en wat je er in de praktijk mee kan. Ook bekijken we de plaats die zogenoemde ‘plantversterkers’  in een teeltsysteem kunnen hebben. Spreker is Wilma Windhorst (docent cursus HNT). Gespreksleider is Robert Solleveld (Glastuinbouw Nederland).

Hoe gaat het in z'n werk?
Voor het volgen van een digitale kantinebijeenkomst heeft u alleen een goede internetverbinding en een telefoon/computer/tablet met geluid nodig. De dag van de bijeenkomst (begin van de middag) ontvangt u per e-mail nadere instructie en een link waarmee u de bijeenkomst kunt volgen. Zorg ervoor dat u tien minuten voordat de bijeenkomst start de inlogprocedure hebt uitgevoerd.

Aanmelden
Meld u aan via het aanmeldformulier. Aanmelden kan tot dinsdag 10 november 2020, 10.00 uur.

Andere digitale kantinebijeenkomsten HNT

Kas als Energiebron is het innovatie- en actieprogramma van Glastuinbouw Nederland en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselveiligheid.

Glastuinbouw Nederland

Peter Oei @ptroei okt 27
Afgelopen week het interview met Airbus materiaalwetenschapper Patricia Parlevliet en mij over het project Growing... https://t.co/zVngklQ5vh
Peter Oei @ptroei okt 26
Circulaire tuinbouw: deze innovatie Circular Bag is genomineerd voor de Greenovation Award. https://t.co/JzAEaVFGNA
Glastuinbouw Nederland @GlastuinbouwNL okt 26
Kasgroeit werft technisch talent voor de glastuinbouwsector. #glastuinbouw @Kasgroeit https://t.co/Z3zviXAsrg
Glastuinbouw Nederland - © 2020