Gewasbijeenkomst Paprika

Datum 3 april 2019
Locatie De Rank: Van Weelystraat 2, 2678 AV De Lier
Contact Joke Vreugdenhil

Paprika’s telen en een goede plantgezondheid wordt een steeds lastigere combinatie. Nieuwe plagen nemen toe en het middelenpakket om plagen onder controle te houden wordt kleiner, omdat gewasbeschermingsmiddelen verdwijnen en nieuwe middelen maar mondjesmaat worden toegelaten. Hoe kan de emissie naar de omgeving worden verkleind? Wij informeren u tijdens deze middag over de verschillende onderzoeken van de afgelopen jaren. Ook komt de nieuwe plaag Nezara viridula aan bod en bespreken twee specialisten op het gebied van biologische bestrijders een aantal knelpunten in de paprikateelt.

PROGRAMMA
12.45 uur    Ontvangst
12.55 uur    Opening door Sjaak van Kester (voorzitter landelijke commissie Paprika)
13.00 uur    Ontwikkelingen in Plantgezondheid & knelpunten in het IPM–systeem 
    Paprika door Jeannette Vriend (Glastuinbouw Nederland)
13.30 uur    De afgelopen vier jaar is er onderzoek gedaan naar Binnenrot bij Paprika. 
    De resultaten van dit onderzoek worden toegelicht door Ineke Stijger en 
    Marta Streminska (Wageningen University en Research).
14.00 uur    Ervaringen met Binnenrot in de praktijk: hoe ervaart u binnenrot op uw 
    bedrijf?
14.10 uur    Resultaten onderzoeken gewasbescherming, door Jeroen Sanders (Proeftuin 
    Zwaagdijk). In 2018 zijn drie gewasbeschermingsproeven uitgevoerd bij het
    World Horti Center. Bemisia, boterbloemluis en wolluis. Jeroen licht deze
    resultaten toe en vertelt over de plannen voor proeven in 2019.
14.40 uur    Korte pauze
15.00 uur    Telen met hoog natrium: Omgaan met natrium helpt namelijk het tegen 
    gaan van emissie van water met restanten gewasbeschermingsmiddelen.
    Aat van Winkel (Wageningen University en Research)
15.30 uur    Nezara viridula, toelichting door Suzanne, Ingeborg en Martijn (studenten 
    van HAS Den Bosch). De studenten doen onderzoek naar de Nezara 
    viridula. Wat is Nezara viridula, hoe herken je ze? Wat zijn de 
    ervaringen vanuit de praktijk?
16.00 uur    Tijdens dit onderdeel geven twee specialisten hun visie op knelpunten in 
    de paprikateelt. Hoe kunnen deze het best worden aangepakt en waar
    moet je daarbij op letten?
    Steven Voet (Koppert) geeft zijn visie op de plaag bladluis.
    Marvin Koot (Biobest) behandelt de plagen wittevlieg/bemisia en rupsen.
17.00 uur    Afsluiting

VERLENGING SPUITLICENTIE
Deze bijeenkomst kunt u ook mee laten tellen als dagdeel voor verlenging spuitlicentie, onderdeel Teelt. De kosten voor verlenging spuitlicentie bedragen € 50.
Vergeet uw spuitlicentiepas niet mee te nemen naar de bijeenkomst!

AANMELDEN
Deze bijeenkomst is alleen te bezoeken door leden van Glastuinbouw Nederland. Meld u aan via de aanmeldbutton (log hiervoor in). Aanmelden is verplicht en kan tot 1 april 2019, 12.00 uur, mits er nog plaats is.

Ter plaatse aanmelden voor de bijeenkomst is niet mogelijk.

ANNULEREN
Annuleren kan alleen schriftelijk via akerkhof@spam-protectglastuinbouwnederland.nl. Bij annulering 48 uur voor de bijeenkomst wordt uw inschrijfgeld, minus € 7,50 administratiekosten, terugbetaald. Daarna wordt uw inschrijving als definitief beschouwd. In overleg kunt u een vervanger sturen.

Alle genoemde kosten zijn per persoon en exclusief btw.

BEELDMATERIAAL
Er kunnen foto’s en video’s gemaakt worden ter terugblik of promotie van deze bijeenkomst. Als u daar bezwaar tegen heeft dan kunt u dit vooraf aangeven via info@spam-protectglastuinbouwnederland.nl.

MEER INFORMATIE
Neem voor meer informatie contact op met Joke Vreugdenhil, mobiel 06 573 403 01, e-mail jvreugdenhil@spam-protectglastuinbouwnederland.nl.

Glastuinbouw Nederland

Arthur van den Berg @vdbergarthur mrt 25
Eindresultaten van de sortimentsvergelijking en benchmark Poinsettia 2018 - 2019 beschikbaar https://t.co/oukIfMht9B
Jacco Vooijs @VooijsWestland mrt 25
@Robdeschepper NL komkommer
Jacco Vooijs @VooijsWestland mrt 25
@Robdeschepper NL komkommer
Glastuinbouw Nederland - © 2019 Copyright - Disclaimer - Privacy en cookies