Informatiebijeenkomst Bemisia tabaci en/of plantenpaspoort

Datum 20 juni 2019
Tijd 14:30 - 17:45
Locatie Royal FloraHolland
Naaldwijk
Contact Helma Verberkt

Op donderdag 20 juni vindt een informatiebijeenkomst plaats over de aanpaste EU-regelgeving rondom Bemisia tabaci en/of het plantenpaspoort bij Royal FloraHolland in Naaldwijk.

Bemisia tabaci
Per 1 september 2019 worden EU-maatregelen met betrekking tot Bemisia tabaci (tabakswittevlieg) voor bloemisterijgewassen aangescherpt. Momenteel zijn een plantenpaspoort en zendingsinspectie vereist voor planten die specifiek bestemd zijn voor beschermde EU-gebieden. Deze regels gelden voor de gewassen Begonia, Dipladenia, Hibiscus, Mandevilla, Nerium oleander, Euphorbia pulcherrima (Poinsettia), Ficus, Crossandra en Ajuga (vaste plant) die bestemd zijn voor eindgebruikers in Groot-Brittannië, Ierland, Zweden en specifieke gebieden van Portugal. Deze partijen moeten Bemisia-vrij zijn.

Verplicht Plantenpaspoort
Veel telers en handelaren van potplanten, perkplanten, tuin- en terrasplanten krijgen voor het eerst te maken met het plantenpaspoort. Huidige gebruikers van het plantenpaspoort, waaronder de boom- en vaste plantentelers, krijgen te maken met nieuwe eisen aan het plantenpaspoort. De veranderingen gaan in op 14 december 2019.

Dit verplichte paspoort heeft gevolgen voor uw bedrijfsvoering en zal wellicht de nodige aanpassingen vragen. Denk bijvoorbeeld aan interne (software) systemen, bedrukken van hoezen, potten en etiketten e.d.

Aanmelden
U kunt zich tot 18 juni voor deze bijeenkomst aanmelden.

Lees ook het bericht Aanscherping Bemisia-vrije exporteisen bloemisterijgewassen.

Glastuinbouw Nederland

Glastuinbouw Nederland @GlastuinbouwNL jun 25
Ook @cnvvakmensen akkoord met eindbod #cao werkgeversorganisaties in de #glastuinbouw. Bekijk ook de nieuwe loontab... https://t.co/eOU536eUay
Peter Loef @PeterMJLoef jun 25
Besteding van de Colland-premie door Stigas @GlastuinbouwNL https://t.co/dfyHZ0sgo2
Peter Loef @PeterMJLoef jun 25
Nationaal hitteplan actief en maatregelen voor in de kas @GlastuinbouwNL https://t.co/vG0Of5juXp
Glastuinbouw Nederland - © 2019 Copyright - Disclaimer - Privacy en cookies