PlantgezondheidEvent 2019

Datum 21 maart 2019
Tijd 13:00 - 20:00
Locatie Wageningen University & Research, Business Unit Glastuinbouw: Violierenweg 1, Bleiswijk
Contact Helma Verberkt

Glastuinbouw Nederland en Wageningen University & Research, BU Glastuinbouw organiseren op donderdag 21 maart voor de tiende keer het PlantgezondheidEvent. Marjolijn Sonnema, directeur-generaal bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselwaliteit (LNV) is keynote speaker.

Sonnema deelt de nieuwe visie van LNV op het gebied van gewasbescherming. Hoe past de glastuinbouw binnen de kringlooplandbouw van LNV en hoe kunnen wij samenwerken en richting geven naar de circulaire kas? Een bijzondere spreker, die u niet wilt missen.

Ontwikkelingen 10 jaar Plantgezondheid
Sjaak van der Tak, voorzitter Glastuinbouw Nederland bespreekt de ontwikkelingen die de afgelopen 10 jaar zijn gemaakt in plantgezondheid én geeft een doorkijk naar de toekomst en de ambitie van de glastuinbouw in 2030. Hebben wij dan resistente gewassen middels nieuwe veredelingstechnieken, communiceren wij met planten over hun weerbaarheid en staan onze kassen vol met high tech?

Gezonde weerbare planten en het eco-systeem 
Gezonde weerbare planten en het eco-systeem in de circulaire kas staan centraal tijdens dit PlantgezondheidEvent. In korte posterpresentaties en interactieve workshops wordt u bijgepraat over de recente onderzoeksresultaten en praktijkvoorbeelden die ons verder op weg helpen naar een circulaire kas. U wordt geïnformeerd over nieuwe ziekten en plagen en methoden om deze te voorkomen. Nieuwe ontwikkelingen over biologische bestrijding, precisie gewasbescherming, plantweerbaarheid en weerbare teeltsystemen worden toegelicht. In samenwerking met Plantum wordt nader ingegaan op resistentie veredeling.  

Programma en aanmelden
Meld u snel aan voor dit 10-jarige jubilieum. Aanmelden en het volledige programma bekijken kan via deze link.

Deze bijeenkomst is mede mogelijk gemaakt door de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmateriaal.

PROGRAMMA
12.30 uur    Ontvangst 
13.00 uur    Opening door Caroline van de Salm (WUR Glastuinbouw)
13.05 uur    Toelichting 10 jaar plantgezondheid door Sjaak van der Tak (Glastuinbouw Nederland)
13.30 uur    Visie ministerie van LNV door Marjolijn Sonnema (directeur-generaal ministerie van LNV)
14.00 uur    Onderzoeksprogramma Plantgezondheid Topsector T&U door Helma Verberkt (Glastuinbouw Nederland) en Thijs Simons (Plantum)
14.30 uur    Onderzoekspitches en bezoek Faciliteiten WUR Glastuinbouw
15.30 uur    Pauze
16.00 uur    1e serie workshops
17.00 uur    2e serie workshops
18.00 uur    Buffet
20.00 uur    Afsluiting

KOSTEN
De kosten voor deze bijeenkomst bedragen € 25,= voor leden Glastuinbouw Nederland (LTO Noord Glaskracht, LLTB en ZLTO) en Plantum indien u direct betaalt via iDEAL. De kosten voor niet-leden bedragen € 75,= Ontvangt u liever een factuur, dan betaalt u € 7,50 extra (dit kunt u op het aanmeldformulier aangeven).

VERLENGING SPUITLICENTIE
Deze bijeenkomst kunt u ook mee laten tellen als dagdeel voor verlenging spuitlicentie, onderdeel Teelt. De kosten voor verlenging spuitlicentie bedragen € 50,= Vergeet niet uw spuitlicentiepas mee te nemen naar de bijeenkomst!

AANMELDEN
Meld u aan via het aanmeldformulier. Aanmelden is verplicht en kan tot en met maandag 18 maart 2018, 16.00 uur, mits er nog plaats is (maximaal 180 deelnemers).

ANNULEREN
Annuleren kan alleen schriftelijk via akerkhof@spam-protectglastuinbouwnederland.nl. Bij annulering 48 uur voor de bijeenkomst wordt uw inschrijfgeld, minus € 7,50 administratiekosten, terugbetaald. Daarna wordt uw inschrijving als definitief beschouwd. In overleg kunt u een vervanger sturen.

Alle genoemde kosten zijn per persoon en exclusief btw.

BEELDMATERIAAL
Er kunnen foto’s en video’s gemaakt worden ter terugblik of promotie van deze bijeenkomst. Als u daar bezwaar tegen heeft dan kunt u dit vooraf aangeven via info@spam-protectglastuinbouwnederland.nl.

MEER INFORMATIE
Neem voor meer informatie contact op met Annelies Kerkhof mobiel 06 303 163 67, e-mail akerkhof@spam-protectglastuinbouwnederland.nl.

Glastuinbouw Nederland

Peter Loef @PeterMJLoef jun 25
Besteding van de Colland-premie door Stigas @GlastuinbouwNL https://t.co/dfyHZ0sgo2
Peter Loef @PeterMJLoef jun 25
Nationaal hitteplan actief en maatregelen voor in de kas @GlastuinbouwNL https://t.co/vG0Of5juXp
Glastuinbouw Nederland @GlastuinbouwNL jun 24
Glastuinbouw Nederland - © 2019 Copyright - Disclaimer - Privacy en cookies