PlantgezondheidEvent 2020

Datum 24 maart 2020
Tijd 12:30 - 20:00
Locatie Wageningen University & Research: Violierenweg 1, 2665 MV Bleiswijk
Contact Annelies Kerkhof

Nederland is het middelpunt van de glastuinbouw wereldwijd. Internationaal zijn wij een belangrijk productieland met veel innovaties. De ontwikkelingen in de wereld gaan ook verder. Tijdens het PlantgezondheidEvent op 24 maart, van Glastuinbouw Nederland en Wageningen University & Research, BU Glastuinbouw, wordt u meegenomen in deze ontwikkelingen. Het thema van het event is dan ook: ‘Grenzeloos Plantgezond’.

De keynote sprekers van dit jaar zijn autoriteiten op het gebied van plantgezondheid: Jan van der Blom en Ronald Valentin. De heren delen tijdens het event hun internationale kennis en ervaringen op het gebied van plantgezondheid. Ook mogen de workshops en rondleidingen langs innovatieve projecten in de onderzoeksfaciliteiten van Wageningen University & Research natuurlijk niet ontbreken op het programma.

Jan van der Blom
Jan van der Blom is afgestudeerd bioloog aan de Universiteit Utrecht. Hij is al jarenlang werkzaam in Spanje bij COEXPHAL (associatie van organisaties van tuinbouwproducenten en exporteurs in Almeria) als coördinator van de afdeling Productie technieken. Deze afdeling was opgezet om de afhankelijkheid van chemische bestrijdingsmiddelen te verminderen en biologische bestrijding te promoten. De afdeling is nu gericht op duurzaamheid van de kastuinbouw in het algemeen in Spanje. Tussen 1993 en 2003 werkte hij als hoofd R&D voor de Spaanse vestiging van Koppert Biological Systems.
In zijn presentatie ‘Biologische bestrijding in Spaanse kasgroenten: Meer dan alleen beestjes uitzetten...’ geeft hij een kijk op de biologische bestrijding van de glasgroententeelt in Zuid-Europa.

Ronald Valentin
Ronald Valentin is afkomstig uit het Westland (Poeldijk) waar zijn ouders een tomatenkwekerij hadden en als een van de eerste biologische gewasbescherming toepaste. Op jonge leeftijd interesseerde Ronald zich hier al voor en heeft daar dan ook zijn werk van gemaakt. In 1997 verhuisde hij naar het tuinbouwgebied Ontario in Canada om te werken bij BioWorks Inc, in Victor. Hij is Director of Technical Business BCAs (Biological Control Agents) en verantwoordelijk voor de macro biologische producten.
In zijn presentatie licht hij de ontwikkelingen in biologische gewasbescherming in Noord-Amerika en Canada toe.

Europese lobby
Door het aantrekken van een lobbyist in Brussel oriënteert Glastuinbouw Nederland zich per 2020 ook meer internationaal. Wetgeving op het gebied van plantgezondheid wordt namelijk bepaald in de EU. Voorzitter Glastuinbouw Nederland Sjaak van der Tak gaat tijdens het event in op de ontwikkelingen binnen de glastuinbouw gezien vanuit Nederland, maar ook vanuit Europees oogpunt.

Save the date
Reserveer dinsdag 24 maart 2020 alvast in uw agenda! Het event start om 12.30 uur, wordt om 18.00 uur afgesloten met een buffet en vindt plaats bij Wageningen University & Research in Bleiswijk. De uitnodiging en aanmeldmogelijkheid volgt in februari.

Glastuinbouw Nederland

Peter Loef @PeterMJLoef feb 21
35 Arbeidsmarktregio's, 7 oplossingen voor de mismatch @GlastuinbouwNL https://t.co/9D9svwJ20Z
Peter Oei @ptroei feb 21
Alvar Aalto's famous vase design for Iittala was the inspiration for this large plant pot, the biocomposite consist... https://t.co/vbewjk1C2l
Glastuinbouw Nederland @GlastuinbouwNL feb 20
@SjaakvanderTak: 'Verbrede SDE++ goede eerste stap, maar kan nog beter' #CO2emissie #SDE++ #glastuinbouw https://t.co/xHcHop2peQ
Glastuinbouw Nederland - © 2020 Copyright - Disclaimer - Privacy en cookies