Sortimentsvergelijking poinsettia

Datum 19 november 2020
Locatie Kwekerij De Bonfut, Harteveldlaan 18a in Honselersdijk
Contact Koen Heijstek

De sortimentsvergelijking bestaat uit een opplanting van nieuwe rassen op praktijkbedrijven die worden vergeleken met bestaande rassen. De vergelijking vindt plaats door middel van 3 keuringsbijeenkomsten met telers en veredelaars en een houdbaarheidstest door de veiling. De sortimentsvergelijking geeft zowel kwekers als veredelaars inzicht in het assortiment, met als doel de verbetering van het assortiment en informatie verstrekken aan Poinsettiatelers voor de rassenkeuze voor volgend seizoen.

De deelnemende veredelaars organiseren jaarlijks een sortimentsvergelijking. De praktijkbedrijven zijn Kwekerij de Bonfut en Sonneveld Plants. Naast hun nieuwe ras, sturen veredelaars ook een referentieras in. Die net zoals de testrassen, het hele traject van keuringen en de houdbaarheidstest doorloopt.

De sortimentsvergelijking Poinsettia wordt mede mogelijk gemaakt door: Beekenkamp, Decock Plants, Dummen Orange, Lazzari, Selecta en Sygenta.

Glastuinbouw Nederland

Glastuinbouw Nederland @GlastuinbouwNL okt 19
'Herstructurering tuinbouw in de Bommelerwaard' is genomineerd voor de Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit me... https://t.co/Dx2wKkaZt2
Glastuinbouw Nederland @GlastuinbouwNL okt 19
Lichte stijging minimumloon per 1 januari 2021. #glastuinbouw https://t.co/iKYKXoQenK
Glastuinbouw Nederland @GlastuinbouwNL okt 19
De #glastuinbouw draagt met haar producten en technische innovaties bij aan het #geluk en de #gezondheid van de sam... https://t.co/8mwGfrM4lA
Glastuinbouw Nederland - © 2020