Start cursus HNT voor niet-telers - Huissen

Datum 28 oktober 2021
Tijd 19:00 - 22:00
Locatie Mea Vota, Boskoop Glorie 33, 6851VH Huissen

In oktiober 2021 start een serie van drie bijeenkomsten over Het Nieuwe Telen, locatie Mea Vota in Huissen, speciaal voor adviseurs, leveranciers en andere geïnteresseerden in HNT. Vooral voor mensen die sparren met telers over de teeltstrategie, het inzetten van technieken of het kasklimaat is de cursus interessant. Na de introductie van Het Nieuwe Telen in 2009 door Kas als Energiebron hebben de glastuinders hun teelt strategieën stap voor stap geoptimaliseerd. De belangrijkste stap was de overstap van “telen op gevoel” naar “meten is weten”. Sindsdien is het energieverbruik drastisch gedaald, de plantweerbaarheid toegenomen en de productie verhoogd.

Inhoud cursus
Een kennismaking met de achtergronden van HNT, het werken met de balansen binnen HNT, wat de toepassing oplevert voor telers en wat de risico’s zijn bij toepassing.

Resultaat
Begrijpen wat HNT inhoudt en op hoofdlijnen weten hoe je het kan toepassen. Met kennis van zaken spreken met telers over HNT.

Samenstelling groepen
Divers gezelschap van 12 tot 14 adviseurs, leveranciers, beleidsspecialisten en alle andere belangstellenden die regelmatig te maken hebben met de glastuinbouw.

Docent
De cursus worden gegeven door Marc van Stokkum (Van Stokkum T&C)

Cursusdata
Startdatum: donderdag 28 oktober 2021 van 19.00 - 22.00 uur
Vervolgdata: donderdag 4 en 11 november

Kosten
Kosten voor deze cursus bedragen €250 voor businessleden van Glastuinbouw Nederland en €325 voor niet-leden.

Glastuinbouw Nederland - © 2021