Symposium Meer rendement door biodiversiteit

Datum 12 februari 2019
Tijd 13:00 - 18:00
Locatie De Westlandse Druif: Vlotlaan 535, 2681 TW Monster
Contact Helma Verberkt

Hoewel steeds meer glastuinbouwondernemers biologische bestrijders inzetten, is het integreren van biodiversiteit voor sommige ondernemers nog onbekend. Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland en InnoPlant organiseren op 12 februari 2019 een inspirerend symposium over het integreren van biodiversiteit in de glastuinbouw. De vraag die centraal staat tijdens deze middag: kan biodiversiteit in en om de kas een teler een hoger rendement opleveren en resulteren in duurzamere teelt en producten?

Ervaring uit de praktijk en wetenschap
Verschillende ondernemers delen tijdens het symposium ‘Meer rendement door biodiversiteit’ hun kennis en ervaringen rondom het toepassen van biodiversiteit. Ook onderzoekers en specialisten geven hun bevindingen en gaan in op beleidszaken en actualiteiten. Zo vertelt beleidsspecialist Helma Verberkt van Glastuinbouw Nederland over de circulaire kas als ecosysteem en gaat Eveline Stilma dr. in de plantenteelt en eigenaar van InnoPlant in op systeeminnovatie. In het programma is ruimte voor vragen, discussie en een netwerkborrel opgenomen. Nico van Ruiten, voormalig voorzitter Glastuinbouw Nederland, begeleidt het symposium als dagvoorzitter. Bekijk het volledige programma op www.milieufederatie.nl.

Aanmelden
Het symposium is gratis te bezoeken. Aanmelden voor het symposium kan via website van Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland www.milieufederatie.nl.

De initiatiefnemers van het symposium zijn Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland en InnoPlant. Het symposium wordt mogelijk gemaakt door Glastuinbouw Nederland, Provincie Zuid-Holland, Greenpoort West-Holland, Hoogheemraadschap van Delfland, Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, Biobest Nederland en Royal Brinkman.  

Glastuinbouw Nederland

Piet Broekharst @pbroekharst feb 16
@remcodb VK vandaag: verklaring voor feitenloze opvattingen? Het morele gelijk... https://t.co/seDf4Q4UYo
Peter Loef @PeterMJLoef feb 15
Hier de speerpunten Arbeid van @GlastuinbouwNL voor 2019. https://t.co/X6KW97mgAd
Peter Loef @PeterMJLoef feb 15
Hier de 6 speerpunten Arbeid van @GlastuinbouwNL voor 2019 https://t.co/X6KW97mgAd
Glastuinbouw Nederland - © 2019 Copyright - Disclaimer - Privacy en cookies