Symposium ‘Meer rendement door biodiversiteit’

Datum 12 februari 2019
Tijd 13:00 - 18:00
Locatie De Westlandse Druif: Vlotlaan 535, 2681 TW Monster
Contact Helma Verberkt

Kan biodiversiteit in en om de kas u een hoger rendement opleveren en resulteren in duurzamere teelt en producten? Deze vraag staat centraal tijdens het symposium ‘Meer rendement door biodiversiteit’ op dinsdag 12 februari georganiseerd door Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland en InnoPlant. 

Kansen implementatie biodiversiteit
Biologische bestrijders worden in steeds meer teelten breed ingezet. Door daarnaast te werken aan een gezond en sterk gewas en het toepassen van hygiënemaatregelen kunnen gewasbeschermingsmiddelen verminderd worden ingezet. Voor sommige ondernemers in de glastuinbouw liggen er misschien ook kansen voor de implementatie van meer biodiversiteit in de teelten. Denk hierbij aan diversiteit in soorten teeltgewassen (polyculturen), bankerplanten, macrobiologie zoals insecten, mijten en wormen en microbiologie zoals bacteriën en schimmels. Dit resulteert in een duurzaam product en komt het milieu ten goede.

Stappenplan 
Naast diverse presentaties discussiëren we tijdens het symposium met elkaar over de kansen voor meer rendement en verdere verduurzaming van de glastuinbouw door een hogere mate aan biodiversiteit te integreren in de teelt. Het symposium is het startpunt voor het opstellen van een stappenplan en een kennisnetwerk om de vragen en kansen rondom biodiversiteit in de glastuinbouw te onderzoeken.

Bent u geen ondernemer, maar wel betrokken bij de verduurzaming van de glastuinbouwsector? Noteer dan ook deze datum alvast in uw agenda.  Binnenkort volgt meer informatie over het definitieve programma met sprekers en hoe u zich kan aanmelden voor deelname.

Toegang tot het symposium is gratis.

Initiatiefnemers van het symposium zijn Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland en InnoPlant. Het symposium wordt mogelijk gemaakt door LTO Glaskracht Nederland, Provincie Zuid-Holland, Greenpoort West-Holland, Hoogheemraadschap van Delfland, Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, Biobest Nederland en Royal Brinkman.  

Glastuinbouw Nederland

Peter Oei @ptroei jan 16
Emma van der Leest, creative director Blue City Lab, discusses textile from tomato stems from Duijvesteijn Tomaten... https://t.co/n4aTMQMLwJ
Glastuinbouw Nederland @GlastuinbouwNL jan 16
Voorzitter @SjaakVanDerTak bij @omroepwest over de #Brexit en de gevolgen voor de #glastuinbouw https://t.co/9uSjMURJap
Glastuinbouw Nederland @GlastuinbouwNL jan 16
@AnthuraBV Verdiend!
Glastuinbouw Nederland - © 2019 Copyright - Disclaimer - Privacy en cookies