WaterEvent 2021

Datum 7 oktober 2021
Tijd 12:45 - 17:00
Locatie Wageningen University & Research: Violierenweg 1, 2665 MV Bleiswijk
Contact Margreet Schoenmakers

De glastuinbouw heeft de afgelopen jaren een behoorlijke slag gemaakt op gebied van emissiereductie naar water. Toch is de sector er nog niet. Daarnaast wordt steeds nadrukkelijker gekeken naar de waterkwaliteit binnen de kas en het bewerkstelligen van microbieel gezond water. De beschikbaarheid van goed gietwater staat onder druk. Tijdens het WaterEvent 2021 op donderdag 7 oktober wordt u meegenomen in de ontwikkelingen, mogelijkheden en uitdagingen van de toekomst. De nadruk ligt op de uitdagingen in de substraatteelt.

Het WaterEvent wordt georganiseerd door Glastuinbouw Nederland en Wageningen University & Research, Business Unit Glastuinbouw.

Programma
12.45 uur Ontvangst (op vaste zitplaats)
13.00 uur Plenaire presentaties

  • Opening door Sjaak Bakker (Wageningen University & Research)
  • Toekomstvisie & onderzoeksprogramma Glastuinbouw Waterproof door Jim van Ruijven (Wageningen University & Research, Business Unit Glastuinbouw) en Margreet Schoenmakers (Glastuinbouw Nederland)

13.30 uur Keuze-workshop ronde 1
14.30 uur Keuze-workshop ronde 2
15.30 uur Onderzoekspitches en bezoeken kasproeven
Onderzoekers geven korte, interactieve pitches over lopende onderzoeken en recente onderzoeksresultaten, onder andere over filtratietechnieken, telen  met toelating van meer natrium, relatie meststoffen en gewasgezondheid.
17.00 uur Afsluiting

Kosten
Indien u direct betaalt via iDEAL bedragen de deelnamekosten € 20,00 voor leden van Glastuinbouw Nederland (LTO Noord Glaskracht, LLTB en ZLTO) en de Club van 100 (WUR). Voor niet-leden bedragen de deelnamekosten € 40,00. Ontvangt u liever achteraf een factuur dan wordt € 7,50 extra in rekening gebracht. Dit kunt u op het aanmeldformulier aangeven.   
 
Aanmelden
Meld u aan via het aanmeldformulier. Aanmelden is verplicht en kan tot maandag 4 oktober 2021, 12.00 uur. Per bedrijf kunnen maximaal twee personen worden aangemeld. Wilt u met meer personen komen, stuur dan een e-mail naar akerkhof@spam-protectglastuinbouwnederland.nl zodat diegenen op de reservelijst komen. Let op: ter plaatse aanmelden voor de bijeenkomst is i.v.m. de coronamaatregelen niet mogelijk!

Annuleren
Annuleren kan alleen schriftelijk via akerkhof@spam-protectglastuinbouwnederland.nl. Bij annulering 48 uur voor de bijeenkomst wordt uw inschrijfgeld minus € 7,50 administratiekosten, terugbetaald. Daarna wordt uw inschrijving als definitief beschouwd. In overleg kunt u een vervanger sturen.
 
Alle genoemde kosten zijn per persoon en exclusief btw.
 
Coronavirus
Wij volgen de richtlijnen van het RIVM. I.v.m. de coronamaatregelen is er plaats voor 75 deelnemers. Voor uw bezoek is een coronatoegangsbewijs nodig. U neemt dit mee via de Coronacheck-app of geprint op papier. Wij scannen bij de ingang uw QR-code. Vergeet niet ook uw legitimatiebewijs mee te nemen.

Glastuinbouw Nederland - © 2022