Webinar Arbeid: Beroepen van de toekomst

Datum 4 februari 2021
Tijd 15:00 - 16:30
Locatie Online
Contact Jacqueline Kroon

Dit webinar wordt georganiseerd in samenwerking met Groenpact en Hogeschool InHolland en gaat over de beroepen van de toekomst: Hoe veranderen traditionele functies? Welke functies verdwijnen? Wat worden de nieuwe functies? Hoe kan het huidige personeel ‘meegroeien’? Hoe vind ik de juiste mensen en hoe kan ik ze aan me binden?

Op het werk is er heel wat aan de hand. We krijgen te maken met snelle veranderingen en toenemende complexiteit in ons werk. Veel beroepen waar de groene onderwijsinstellingen (van vmbo tot wo) voor opleiden, zijn in transitie. Zo klopt het klassieke beroepsbeeld van de glastuinder vaak niet meer. Ook komen er nieuwe beroepen bij, zoals robot programmeur en energiemanager. Bedrijven en opleidingen hebben behoefte aan inzicht in de kwaliteiten die nodig zijn om zulke beroepen te kunnen uitoefenen en aan nieuwe perspectieven op het opleiden, boeien en binden van deze (toekomstige) professionals. Daarover gaan we in dit webinar met elkaar in gesprek.

Dit webinar wordt geleid door Jacqueline Kroon (Glastuinbouw Nederland).

Sprekers

  • Beroepsbeelden in Transitie door Petra Biemans (lector HRM & Persoonlijk Ondernemerschap InHolland)
  • Wat drijft arbeidskrachten van de toekomst? door Laura Roebroeck (Groenpact)

Aanmelden
Dit webinar is voor leden van Glastuinbouw Nederland. Aanmelden is verplicht en kan tot donderdag 4 februari, 10.00 uur via het aanmeldformulier.

Hoe gaat het in z'n werk?
Voor het volgen van het webinar heeft u alleen een goede internetverbinding en een telefoon/computer/tablet met geluid nodig. De dag van het webinar (begin van de middag) ontvangt u per e-mail nadere instructie en een link waarmee u het webinar kunt volgen. Zorg ervoor dat u tien minuten voordat het webinar start de inlogprocedure hebt uitgevoerd.

Andere webinars Arbeid:

Glastuinbouw Nederland

Glastuinbouw Nederland @GlastuinbouwNL jan 26
Glastuinbouw Nederland @GlastuinbouwNL jan 26
Gerbera in Kas2030: goede productie, maar puzzel bij gewasbescherming en energie. #glastuinbouw @WURglas https://t.co/q5SrwlHBD7
Glastuinbouw Nederland @GlastuinbouwNL jan 26
Donderdag 28 januari: Webinar Arbeid over Internationale werknemers. #glastuinbouw https://t.co/TLsYFMq2YE
Glastuinbouw Nederland - © 2021