Webinar Arbeid: Lerende en sociaal innovatieve organisaties

Datum 18 februari 2021
Tijd 15:00 - 16:30
Locatie Online
Contact Jacqueline Kroon

Dit webinar is in samenwerking met Kasgroeit en gaat over de lerende en sociaal innovatieve organisatie.

De omgeving van een glastuinbouwbedrijf verandert steeds sneller. Er komen als sector complexe vragen op ons af: bijvoorbeeld hoe hou je het werk interessant en uitdagend? Heb ik straks voldoende arbeidskrachten? Een sterk bedrijf zal antwoord kunnen geven op deze problemen. Als directie kun je deze problemen nooit alleen oplossen. Je hebt je medewerkers maar ook externen nodig om samen te leren en daardoor te innoveren. Innoveren en leren zijn nauw met elkaar verbonden. Werken = innoveren = leren.

Daarom is van belang om te leren in organisaties. De gedachte bij een lerende organisatie is, dat mensen werkelijk veranderen als mensen leren, als zij nieuwe vaardigheden leren en leren deze vaardigheden toe te passen in hun werkzaamheden om hun gezamenlijke ambitie te verwezenlijken. Mensen groeien daardoor mee met de veranderingen in de omgeving. Maar dan moet je wel weten wat erop je afkomst en waar je samen naar toe wil werken?

Dit webinar wordt geleid door Jacqueline Kroon (Glastuinbouw Nederland).

Sprekers

  • Belang van leren in de organisatie door Anneke Postma (Kasgroeit)
  • Leren en daardoor het innoveren in organisaties stimuleren door Wouter van der Torre (TNO)
    Wat is een lerende organisatie en welke factoren spelen? Wat kun je hiermee in de praktijk en hoe doe je dat dan? Wat is het rendement van leren en ontwikkelen op het bedrijfsresultaat?
  • Hoe nu verder? Voorbeeld vanuit de ondernemerspraktijk: Kiepflower

Aanmelden
Dit webinar is voor leden van Glastuinbouw Nederland. Aanmelden is verplicht en kan tot donderdag 18 februari, 10.00 uur via het aanmeldformulier.

Hoe gaat het in z'n werk?
Voor het volgen van het webinar heeft u alleen een goede internetverbinding en een telefoon/computer/tablet met geluid nodig. De dag van het webinar (begin van de middag) ontvangt u per e-mail nadere instructie en een link waarmee u het webinar kunt volgen. Zorg ervoor dat u tien minuten voordat het webinar start de inlogprocedure hebt uitgevoerd.

Andere webinars Arbeid:

Glastuinbouw Nederland

Peter Oei @ptroei jan 26
Juist preventie moet nu aandacht krijgen. Gezonde groente en fruit natuurlijk, de gezonde keuze is helemaal niet de... https://t.co/FB0wDyqTKZ
Glastuinbouw Nederland @GlastuinbouwNL jan 26
Glastuinbouw Nederland @GlastuinbouwNL jan 26
Gerbera in Kas2030: goede productie, maar puzzel bij gewasbescherming en energie. #glastuinbouw @WURglas https://t.co/q5SrwlHBD7
Glastuinbouw Nederland - © 2021