Arbeid & Onderwijs

Arbeidsmarktcommunicatie

Werknemers in de glastuinbouw dragen bij aan de gezondheid en het geluk van mensen. Zij werken aan maatschappelijke uitdagingen, zoals het wereldvoedselprobleem en de klimaatdoelstellingen. Onze focus ligt op het verbeteren van de reputatie van de glastuinbouw bij diverse doelgroepen. Dit doen wij door middel van de projecten:

Automatisering en robotisering

Hoe ziet toekomstige arbeid en goed werkgeverschap in de glastuinbouw eruit? Wat is de verdere impact van automatisering en robotisering? Hoe veranderen traditionele functies en wat worden de nieuwe functies? Hoe moet het huidige personeel ‘meegroeien'? Met de uitkomsten van deze verkenning wordt de basis gelegd voor het verder formuleren en het in gang zetten van projecten.

Cursusaanbod

Kasgroeit biedt diverse vakgerichte cursussen, gegeven door docenten met ervaring uit de praktijk. Daarnaast is er bij Colland Arbeidsmarktbeleid voor verschillende cursussen subsidie te verkrijgen.

Werving technisch personeel

Binnen het leerwerktraject 'Sleutel aan je Toekomst' biedt Kasgroeit de unieke kans om een carrièreswitch te maken op het gebied van een technische functie binnen de glastuinbouw. Je gaat direct aan het werk in een van de deelnemende glastuinbouwbedrijven en tegelijkertijd volg je kosteloos een jaar lang een volledig op maat gemaakte opleiding.

Leven lang leren

Medewerkers en ondernemers willen hun kennis en vaardigheden blijven ontwikkelen. Dat is niet alleen belangrijk voor henzelf, maar ook voor de glastuinbouw. Via Kasgroeit kan iedereen in de glastuinbouw zijn of haar vakmanschap en competenties verbeteren en uitbreiden. Dat kan in de vorm van een cursus of opleiding, maar ook door te leren in de dagelijkse praktijk.

Onderwijs in de kas

Met het project Hybride leren krijgen studenten van het VMBO en MBO op bedrijven in de glastuinbouw les van een ondernemer. Hierbij is een docent betrokken voor de borging van de didactiek.

Stages in de kas

Stages zijn een goed middel voor een goede afstemming tussen het onderwijs en de praktijk. Tijdens een stage brengt een student zijn kennis naar de praktijk én ontwikkelt zichzelf tot een professional voor de glastuinbouw. Een inspirerende stage is daarom belangrijk. De Stagestimulator van Kasgroeit stimuleert en ondersteunt bedrijven in de glastuinbouw met stageopdrachten. Ook brengt deze tool de opdrachten onder de aandacht bij het onderwijs.

Loopbaanvouchers

Met de loopbaanvoucher kan de medewerker coaching en begeleiding aanvragen van een erkend loopbaanadviesbureau om bijvoorbeeld te onderzoeken wat zijn talenten zijn of wil doorgroeien.

Nieuws

Specialist

Peter Loef

Beleidsspecialist Arbeid

Glastuinbouw Nederland

Peter Loef @PeterMJLoef dec 13
Vandaag overleg met alle andere agrarisch&groene werkgeversorganisaties. Op de agenda oa dienstverlening/administra... https://t.co/JxVMBmZD23
Peter Loef @PeterMJLoef dec 12
Vanmiddag overleg Ondernemersgroep Arbeidsmarkt en Onderwijs van @GlastuinbouwNL. Op agenda oa HCA GlastuinbouwNL 2... https://t.co/nDDqEjzsBn
Peter Loef @PeterMJLoef dec 12
Aan de ene kant een Green Deal en aan de andere kant #ODE @GlastuinbouwNL https://t.co/HpugItYOz5
Glastuinbouw Nederland - © 2019 Copyright - Disclaimer - Privacy en cookies