Arbeid & Onderwijs

Podcast KasGesprek: 'Lastige arbeidsmarkt zorgt voor pittige uitdagingen'

Contact

Jacqueline Kroon

Beleidsspecialist Arbeid

Arbeidsmarktcommunicatie

Werknemers in de glastuinbouw dragen bij aan de gezondheid en het geluk van mensen. Zij werken aan maatschappelijke uitdagingen, zoals het wereldvoedselprobleem en de klimaatdoelstellingen. Onze focus ligt op het verbeteren van het imago van de glastuinbouw bij allerlei doelgroepen, van jong tot oud. Dit doen wij met de volgende projecten:

Cursusaanbod Glastuinbouw

Kasgroeit biedt diverse vakgerichte cursussen, gegeven door docenten met ervaring uit de praktijk. Ook is bij Colland Arbeidsmarkt voor verschillende cursussen subsidie te verkrijgen. Vanuit Kas als Energiebron worden cursussen georganiseerd in het kader van Het Nieuwe Telen

Loopbaanvouchers

Met de loopbaanvoucher kan de medewerker coaching en begeleiding aanvragen van een erkend loopbaanadviesbureau om bijvoorbeeld te onderzoeken wat zijn talenten zijn of wil doorgroeien.

Carrièreswitch naar de glastuinbouw

Binnen het leerwerktraject 'Sleutel aan je Toekomst' biedt Kasgroeit de unieke kans om een carrièreswitch te maken op het gebied van een technische functie binnen de glastuinbouw. Je gaat direct aan het werk in een van de deelnemende glastuinbouwbedrijven en tegelijkertijd volg je kosteloos een jaar lang een volledig op maat gemaakte opleiding.

Stage in de glastuinbouw

Stages zijn een middel voor een goede afstemming tussen het onderwijs en de praktijk. Tijdens een stage brengt een student zijn kennis naar de praktijk én ontwikkelt zichzelf tot een professional voor de glastuinbouw. Een inspirerende stage is daarom belangrijk. De Stagestimulator van Kasgroeit stimuleert en ondersteunt bedrijven in de glastuinbouw met stageopdrachten. Ook brengt deze tool de opdrachten onder de aandacht bij het onderwijs.

Subsidiemogelijkheden Colland Arbeidsmarkt

Er bestaan verschillende subsidieregelingen voor scholing. Werkgevers en werknemers kunnen een aanzienlijk deel van hun opleidingskosten terugkrijgen via Colland Arbeidsmarktfonds.

Klik voor meer informatie op de onderstaande linkjes:

Podcast KasGesprek: 'Lastige arbeidsmarkt zorgt voor pittige uitdagingen'

Contact

Jacqueline Kroon

Beleidsspecialist Arbeid

Nieuws

Glastuinbouw Nederland - © 2022