Veilig werken

Scholieren in de kas

Tijdens de vakantieperiode zijn er vaak scholieren aan het werk in de kas. Het is belangrijk dat zij werk doen dat ze aankunnen en past bij hun ontwikkeling. Voldoende toezicht en begeleiding is ook cruciaal. Lees hier waar u aan moet denken met betrekking tot werktijden, toezicht en overige regels.

Teeltwisseling

Met de teeltwisseling is extra aandacht voor de veiligheid van belang. Zorg bijvoorbeeld voor een actuele risico-inventarisatie en -evaluatie (RIE) en maak schriftelijke afspraken met het loonbedrijf. Bekijk alle praktische tips en informatie hier.

Arbocatalogus

De arbocatalogus is een praktisch hulpmiddel bij het opzetten van een gezonde en veilige bedrijfsvoering. Voor de meest voorkomende knelpunten en aandachtsgebieden in het werk vind je hier oplossingen en aanbevelingen.

Hitteplan

Hoe beschermt u uw werknemers het beste tegen de zon in de kas? Waar moet je allemaal aan denken bij het werken bij warm weer? Bekijk hier de praktische tips. Bekijk hier de praktische tips in het Pools.

Gewasbeschermingsmiddelen

Het volgelaatsmasker beschermt je bij het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. Voor het goed functioneren, langere levensduur en algemene hygiëne is het belangrijk om het masker na te kijken. De in- en uitademventielen kunnen slijten, vervormen en verouderen. Deze ventielen zijn belangrijk voor de juiste bescherming. Lees hier meer informatie over het onderhoud van het volgelaatsmasker.

Rijden met heftrucks

Om op een heftruck te mogen rijden moet de heftruckinstructie met de werknemer worden doorgenomen. Ook moet deze worden ondertekend. Het behalen van een heftruckcertificaat is ook van belang.

Nieuws

Specialist

Peter Loef

Beleidsspecialist Arbeid

Glastuinbouw Nederland

Peter Loef @PeterMJLoef aug 17
Prachtig dat ondernemers in de glastuinbouw op deze manier met hun jongeren bezig zijn. Klasse @DuurzameTomaten https://t.co/0UnaWi0Syg
Peter Loef @PeterMJLoef aug 13
Prijs Stigas kan goed werkgeverschap glastuinbouw in beeld brengen https://t.co/yUxfyve2zo @GlastuinbouwNL @stigas
Peter Loef @PeterMJLoef aug 12
@Glastuinbouw zoekt een junior Beleidsspecialist Arbeid. Een prachtige functie in een dynamische omgeving met grote... https://t.co/EsVPsC9nuT
Glastuinbouw Nederland - © 2019 Copyright - Disclaimer - Privacy en cookies