Informatie voor ondernemers over campagne Energiekosten

Informatie voor ondernemers over campagne Energiekosten

Teken de petitie

Publieksvriendelijke campagne

De toekomst van glastuinbouwbedrijven staat onder druk door de onzekerheid in de energiemarkt en diverse wet- en regelgeving die het ondernemers steeds uitdagender maken om te ondernemen. Daarnaast staat de overheid veel te ver van de praktijk af en tonen zij geen bereidwilligheid om ondernemers tegemoet te komen.

Glastuinbouw Nederland werkt aan een tegengeluid. Het doel is zichtbaar maken dat de huidige ontwikkelingen en beslissingen die in Den Haag (niet) worden genomen ernstige gevolgen hebben voor Nederland. Maandag 5 september start daarom een publieksvriendelijke campagne.

Kernboodschap

De boodschap richting de samenleving:

U kent de glastuinbouwsector van die lekkere groenten en fruit en vrolijke bloemen en planten. Maar weet u dat er in onze kassen nog veel meer moois groeit? Zoals innovatieve technologie die ons land helpt bij de energietransitie. Grote kans dat uw huis nu of in de toekomst verwarmd wordt door onze kassen. Ook levert de glastuinbouw dankzij hightech kassen inmiddels zo’n 10% van de stroom in Nederland. Wat ons betreft wordt dat alleen maar meer.

Investeren in de energietransitie is dan wel een must. Door de huidige gasprijzen is dat bij veel bedrijven tot stilstand gekomen. Een verandering in het overheidsbeleid is daarom noodzakelijk, want de energietransitie moet door!

De glastuinbouw & Nederland: samen door met de energietransitie

De acties

We werken momenteel aan de volgende acties:

29 augustus - 1 september

  • Brieven van ondernemers aan politiek (zie mailing 29 augustus)
  • Start actie gericht op ambtenaren en politiek in gemeenten en provincies

Maandag 5 september

  • Start campagne op social media

Dinsdag 6 september [Duurzame Dinsdag]

  • Advertorial in het Algemeen Dagblad 
  • Overhandiging ondernemersbrieven van ondernemers aan ministerie
  • Start publiekspetitie

Woensdag 7 september

  • Voorzitter Adri Bom-Lemstra in gesprek met minister Rob Jetten van Klimaat & Energie

Bestellen campagneborden

In de laatste week van september komen op zes grote zichtlocaties langs snelwegen campagneborden (spandoeken) met de slogan ‘De glastuinbouw & Nederland: samen door met de energietransitie’. Zie de afbeelding hierboven.

Ondernemers, toeleveranciers en andere sympathiserende organisaties kunnen deze spandoeken op kosten van Glastuinbouw Nederland ook voor bij hun eigen bedrijf bestellen. Het spandoek is 3 meter breed x 1,5 meter hoog. Het plaatsen van het frame met doek moet door u zelf worden gedaan, het frame met doek wordt wel bij u afgeleverd inclusief instructie.

Wij vragen u zo veel mogelijk collectief met bedrijven bij u in de regio een bestelling te plaatsen, zodat het afleveren van de materialen op eenzelfde dag kan plaatsvinden. Neem bij interesse contact op met Amy van der Lei.

Toolkit

Download hier de social media toolkit (versie 13 september 2022). Hieronder vindt u ook de beschikbare materialen.

SOCIAL MEDIA

Algemeen

Eigen beeld

Petitie

WEBSITE

BRIEF ONDERNEMERS

BRIEF LOKALE OVERHEDEN

OVERIG

Glastuinbouw Nederland - © 2022