Informatie coronacrisis voor arbeidsmigranten

Coronaprotocol

Voor de glastuinbouw is veilig werken, veilig reizen en veilig wonen van levensbelang. Stigas heeft, in samenwerking Taskforce Arbeid van LTO Nederland (Anthos, Glastuinbouw Nederland, KAVB, LLTB, LTO Noord, NFO, POV en ZLTO), FNV Agrarisch Groen en CNV Vakmensen, hiervoor een protocol opgesteld:

Werkgeversverklaring

Indien uw werknemers, die werkzaam zijn in de vitale sector, vragen om een werkgeversverklaring is een voorbeeld opsteld die u hiervoor kunt gebruiken.

Posters

Door Stigas is de poster ‘Coronavirus, Hoe bescherm je jezelf en anderen?’ in verschillende talen ontwikkeld voor bedrijven. Download de posters hieronder, deel ze met uw werknemers en hang ze op op uw bedrijf.

De Rijksoverheid heeft ook posters in verschillende talen ontwikkeld. Deze kunt u hier downloaden.

Podcasts Nederlands beleid corona

De Werkgeverslijn land- en tuinbouw heeft podcasts laten opnemen in het Engels, Pools en Nederlands die werkgevers met hun anderstalige werknemers kunnen delen. In de podcasts wordt het Nederlandse beleid ten aanzien van corona toegelicht. Beluister hier de podcasts.

Dank aan alle harde werkers in de kassen POOLS

Dank aan alle harde werkers in de kassen ENGELS

Videoboodschap minister Schouten

Minister Carola Schouten van LNV sprak 26 maart in deze videoboodschap een groot compliment uit aan alle harde werkers tijdens deze coronacrisis. Om de video met Poolse, Roemeense, Letse, Bulgaars en ook Nederlands ondertiteling te bekijken klikt u in de video op 'volledig scherm'. Klik vervolgens onderin de video op het tandwieltje (instellingen) en daarna op ondertiteling. Selecteer vervolgens de gewenste taal.

Glastuinbouw Nederland - © 2020