Informatie coronacrisis voor internationale werknemers

Coronaprotocol

Voor de glastuinbouw is veilig werken, veilig reizen en veilig wonen van levensbelang. Stigas heeft, in samenwerking Taskforce Arbeid van LTO Nederland (Anthos, Glastuinbouw Nederland, KAVB, LLTB, LTO Noord, NFO, POV en ZLTO), FNV Agrarisch Groen en CNV Vakmensen, hiervoor een protocol opgesteld:

Podcasts Nederlands beleid corona

De Werkgeverslijn land- en tuinbouw heeft podcasts laten opnemen in het Engels, Pools en Nederlands die werkgevers met hun anderstalige werknemers kunnen delen. In de podcasts wordt het Nederlandse beleid ten aanzien van corona toegelicht. Beluister hier de podcasts.

Beslisboom coronaklachten en thuisblijven

Wanneer blijf je thuis en hoe lang? Hiervoor heeft Stigas een beslisboom 'Coronaklachten en thuisblijven' opgesteld, gebaseerd op de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid. De beslisboom in beschikbaar in het ,

Nieuwe internationale werknemers

Nieuwe mensen op het bedrijf brengt extra corona risico’s met zich mee. De gevoeligste / gevaarlijkste periode zit in de eerste 10 dagen na de instroom van (een) nieuwe werknemer(s). Bekijk hier de handreiking 'werken met nieuwe internationale werknemers'.

Voorbeeldbrief vakantie

Corona heeft invloed op internationaal reizen. Denk bijvoorbeeld aan het op vakantie gaan of heen- of terugreizen naar het thuisland in het geval van een internationale werknemer. Reizen kan hierdoor gevolgen hebben voor de inzetbaarheid van de werknemer. Download hier een voorbeeldbrief, opgesteld door de Werkgeverslijn land- en tuinbouw, waarmee de werknemer wordt gewezen op deze risico’s. De brief is inclusief Engelse en Poolse vertaling.

Werkgeversverklaring

Indien uw werknemers, die werkzaam zijn in de vitale sector, vragen om een werkgeversverklaring is een voorbeeld opsteld die u hiervoor kunt gebruiken.

Maatregelen coronavirus

Door Stigas is de poster ‘Coronavirus, Hoe bescherm je jezelf en anderen?’ in verschillende talen ontwikkeld voor bedrijven. Download de posters hieronder, deel ze met uw werknemers en hang ze op op uw bedrijf.

De Rijksoverheid heeft ook posters in verschillende talen ontwikkeld. Deze kunt u hier downloaden.

Glastuinbouw Nederland - © 2021