Voorwaarts mars: Hoe ziet uw bedrijf er over 20 jaar uit?

Denkt u dat u over 20 jaar een klimaatneutrale kas heeft? Teelt u dan nagenoeg zonder emissies en vrij van residuen? Heeft u een gesloten waterkringloop en is hergebruik van water voor u vanzelfsprekend? Bent u een aantrekkelijke werkgever voor hoogopgeleid personeel en waar automatisering en robotisering het productiewerk hebben overgenomen?

Met Voorwaarts Mars stellen we onze ‘license to produce’ voor de toekomst zeker. Een beweging waarin welke ondernemer zijn eigen stappen bepaalt.

Kom naar het GlastuinbouwEvent en ga met elkaar in gesprek gaan over die te nemen stappen en wat u dat oplevert.

Sprekers

Sjaak van der Tak - LTO Glaskracht Nederland

Sjaak van der Tak is sinds 1 oktober de nieuwe voorzitter van LTO Glaskracht Nederland. Hoe kijkt hij naar de sector en de uitdagingen en ambities die er liggen. Ziet hij de circulaire kas als kans voor de toekomst? En welke rol ziet hij voor LTO Glaskracht Nederland om deze ambities samen met de sector te realiseren. Wat zijn zijn eigen ambities en drijfveren?

Maria van der Heijden - MVO Nederland

Maria van der Heijden is sinds vorig jaar de nieuwe directeur van MVO Nederland. Haar levensmotto: ‘Stel je doelen groot, dan mis je ze niet’. En: Haastige spoed is goed. MVO Nederland heeft dan ook een stevige ambitie: MVO in het DNA van zo veel mogelijk bedrijven krijgen, zodanig dat in 2025 de omslag naar een nieuwe, duurzame economie is gerealiseerd. Hoe  de glastuinbouwsector?

Erik Zevenbergen - Diergaarde Blijdorp

Erik Zevenbergen is sinds 1 augustus 2017 directeur bij Diergaarde Blijdorp. Daarvoor was rector van een scholengemeenschap, waar hij zich o.a. bezighield met innovatieve onderwijsvormen. Bij Blijdorp wil hij het belang van innovatie, verduurzaming en de betrokkenheid en passie van medewerkers verder vormgeven. Aspecten die ook in de visie van de glastuinbouwsector terugkomen. 

Dagvoorzitter

Anneke van de Kamp

Het GlastuinbouwEvent staat onder leiding van dagvoorzitter Anneke van de Kamp.

Rondetafelgesprek: discussie met jonge tuinbouwondernemers

Pieter Stolk is samen met zijn broer David de vierde generatie van het bedrijf Stolk Brothers in Bergschenhoek. Een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in de teelt van exclusieve Anthuriums. Ze zetten de bedrijfswaarden innovatie, oog voor detail, vriendelijk, respect voor traditie en mens en milieu voort.

Karin van der Eijk staat samen met haar broer Edwin en compagnon Hein Visser aan het roer van V.D.E. Plant, een familiebedrijf uit Woubrugge, dat tropische planten voor consumenten in huis teelt. Ze brengen exclusieve soorten onder het merk Intenz Home op de markt. 

Joost Zwinkels heeft samen met zijn vader een onbelichte trostomatenkwekerij P. en R. Zwinkels B.V. in Wateringen, waar ze in het traditionele seizoen (van maart t/m november) op een duurzame wijze trostomaten kweken.

Aftermovie GlastuinbouwEvent 2017

GlastuinbouwEvent 2017 in foto's

Programma

13.00Toegang Diergaarde met bezoek aan Amazonica
15.00Ontvangst
15.30Opening door dagvoorzitter Anneke van de Kamp
15.35Sjaak van der Tak, voorzitter LTO Glaskracht Nederland
16.00Maria van der Heijden, directeur MVO Nederland
16.30Erik Zevenbergen, directeur Diergaarde Blijdorp
17.00Rondetafelgesprek: discussie met jonge tuinbouwondernemers
17.45Afsluiting
18.00Borrel met hapje
19.00Einde

Locatie

Diergaarde Blijdorp
Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam

Let op: entree Oceaniumzijde

Parkeren
Er is voldoende parkeergelegenheid. U ontvangt bij vertrek van ons een uitrijkaart.

Glastuinbouw Nederland - © 2021