SIGN

Korte ketens voor vers

Consumptie van vers vindt steeds meer ‘out of home’ en in korte ketens plaats. SIGN verkende samen met het Innovatie Platform Groente en HAS Den Bosch de potentie van deze routes om een aantrekkelijk aanbod neer te zetten. Studenten ontwikkelden in afstemming met cateraars aantrekkelijke versconcepten, zoals de barrista soepen, speciaal voor deze kanalen.

Floriade erfenis komt goed terecht

SIGN benutte de Floriade om innovaties te exposeren: gekweekte vliegtuigstoelen, biobased bushokje, lampen, kastenwanden en een innovatief bouwsysteem. Er is een voorbeeldwoning voor migranten gemaakt (75% paprikastengels). Die objecten zijn goed terechtgekomen: woningbouwvereniging Wonion nam de woning over, zalencentrum De groene afslag de myceliumobjecten.

Waterzuivering en insectenhotel

Hazel van Waijen (WUR) heeft met Waterschap Vallei en Eem onderzocht wat de waterzuiverende werking is van drijflichamen met planten op verontreinigd water. Conclusie: nutriënten en geneesmiddelen worden goed afgebroken, maar de huidige mycelium drijflichamen breken te snel af, waarbij juist nutriënten vrijkomen. Sofie Castelein (UU) perste met rozenafval stevig plaatmateriaal, gebruikt om een insectenhotel te ontwerpen.

Glastuinbouw Nederland - © 2024