16 februari: Webinar Plantgezondheid over geïntegreerd telen (IPM) met nadruk op wittevlieg en trips

Glastuinbouw Nederland organiseert, samen met Wageningen University & Research Business Unit Glastuinbouw, op dinsdagmiddag 16 februari een webinar over Plantgezondheid. Tijdens deze online bijeenkomst wordt de IPM Tool gelanceerd. Dat is een praktisch hulpmiddel bij het toepassen van geïntegreerde gewasbescherming (Integrated Pest Management, kortweg IPM). Het webinar wordt geleid door Helma Verberkt.

De tool is te gebruiken als checklist en als ideeënbron bij het opstellen van de IPM-strategie voor het eigen teeltbedrijf. Tegelijkertijd is het een vraagbaak voor uitleg over alle aspecten van IPM en weerbaar telen.

Lastige knelpunten
Tijdens het webinar wordt de tool toegelicht aan de hand van twee zeer lastige knelpunten in de glastuinbouw: wittevlieg en trips. Deskundigen op het gebied van biologische en chemische gewasbescherming komen aan het woord. Daarnaast worden maatregelen ter preventie, monitoren en weerbaar telen besproken. Na afloop van het webinar krijgen deelnemers direct toegang tot de IPM Tool, die is ontwikkeld door Business Unit Glastuinbouw van WUR en Glastuinbouw Nederland.

Sprekers
De volgende vijf specialisten komen tijdens het webinar aan het woord:
Ellen Beerling (Wageningen University & Research) geeft een presentatie over IPM, aangevuld met een toelichting over de IPM Tool. Het Effectief middelenpakket wittevlieg en trips wordt besproken door Jeannette Vriend en Jorrit Koeman, allebei werkzaam bij Glastuinbouw Nederland. Onderzoeker Gerben Messelink (Wageningen University & Research) bespreekt de biologie en het gedrag van trips en wittevlieg in relatie tot de bestrijding. Gert-Jan Dillo van Artemis gaat in op de biologische bestrijding van wittevlieg en trips.

Aanmelden en informatie
Het webinar op 16 februari staat gepland van 15.00 tot 16.30 uur. Aanmelden kan via het aanmeldformulier. Aanmelden is verplicht en kan tot 16 februari, 12.00 uur. Bij het aanmelden is het mogelijk om op voorhand al vragen te stellen aan de inleiders.
Voor het volgen van het webinar is alleen een goede internetverbinding en een telefoon/computer/tablet met geluid nodig. Deelnemers ontvangen op de dag van het webinar (begin van de middag) per e-mail nadere instructie en een link waarmee het webinar te volgen is. Zorg ervoor dat tien minuten voordat het webinar start de inlogprocedure is uitgevoerd.

Glastuinbouw Nederland - © 2024