Aandacht voor planten tijdens Fascination of Plants Day 2020

Vandaag, maandag 18 mei, wordt de internationale Fascination of Plants Day gevierd. Op deze dag wordt aandacht gevraagd voor het belang van planten voor de maatschappij. Want zonder planten geen voedsel, geen schone lucht om te ademen en minder kledingkeuze.

De Nederlandse sector van zaden en jonge planten, koploper in de wereld, zet de plant graag in ’t zonnetje. Planten zijn van levensbelang voor iedereen. Daarom vraagt Plantum, juist in de week van de internationale Fascination of Plants Day (18 mei) en Day for Biological Diversity (22 mei), aandacht voor de genetische diversiteit van planten. Als wij allemaal bijdragen aan de biodiversiteit, het gebruik goed reguleren én het behoud van bestaande biodiversiteit goed regelen, dan kunnen we nog heel lang de internationale Fascination of Plants Day én Biodiversiteitsdag vieren.

Fotoboodschap
Onder het motto 'Zet vandaag met ons de plant in het zonnetje!' heeft Plantum het initiatief genomen om diverse organisatie in de land- en tuinbouwsector het belang van planten te laten uitdragen. Via de hashtags # Fascination of Plants Day 2020 en # Plantsday wordt de boodschap vandaag breed gedeeld. Een gezamenlijke foto van vertegenwoordigers van de deelnemende organisaties ondersteunt het breedgedragen initiatief.

Roger Abbenhuijs

Glastuinbouw Nederland - © 2020 Copyright - Disclaimer - Privacy en cookies