Aanmelden gewascoöperatie Komkommer van start

Vanaf woensdag 13 mei kunnen komkommertelers zich officieel aanmelden voor de gewascoöperatie Komkommer. De eerste stappen zijn gezet om de oprichting van de gewascoöperatie onder de aandacht te brengen.

Met het huidige areaal van komkommers in Nederland van ongeveer 570 hectare is voorlopig ingezet dat 70% van het areaal (400 hectare) moet deelnemen om de gewascoöperatie van de grond te krijgen.

Met het wegvallen van PT-gelden stagneert onderzoek ten behoeve van de komkommerteelt. Om stilstand te vermijden is het oprichten van een gewascoöperatie zeer wenselijk. In aanloop naar de gewascoöperatie wordt ook meetbaar of we bereid zijn met alle belanghebbenden in de komkommerteelt de schouders eronder te willen zetten. De bijdrage voor leden van LTO Glaskracht Nederland zijn in overleg met de landelijke commissie Komkommer van LTO Glaskracht Nederland vastgesteld en acceptabel genoemd.

Voor niet LTO-leden wordt de uitzondering gemaakt dat alleen het eerste jaar van oprichting kan worden deelgenomen zonder daadwerkelijk lid te zijn.

Bron foto: Nieuwe Oogst
Op de foto: Robert van Appeldoorn en Ed Classens

Glastuinbouw Nederland - © 2024