Aanpak vraagstukken op de arbeidsmarkt

Maandag 4 juni komt de werkgroep Arbeidsmarkt en Onderwijs voor de eerste keer bij elkaar. Voor deze werkgroep is een belangrijke rol weggelegd betreft de aanpak van de arbeidsmarktvraagstukken op dit moment.

Het Arbeidsmarktbeleidsplan 2018 van Glaskracht is het handvat om dat te doen. Er zal worden gesproken over het vinden, binden en boeien van mensen, stageplekken, inzet van vluchtelingen en manieren om op een innovatieve manier mensen te werven. Ook wordt gesproken over vraagstukken richting het groenonderwijs. Dit betreft zowel de instroom en de doorstroom in het onderwijs en de uitstroom richting de sector. Ook wordt gesproken over hoe de glastuinbouw zijn wensen voor het onderwijs kan formuleren.

Onlangs werden wij benaderd door Liron Duijvestijn. Hij is bezig een scriptie te schrijven aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Een scriptie over één van de grootste uitdagingen van de glastuinbouw: het behouden van productiepersoneel. Een onderwerp dat past bij de vraagstukken waarvoor LTO Glaskracht Nederland staat. Liron Duijvestijn heeft in het kader van zijn scriptie het verzoek aan u deze enquete in te vullen, wat wij van harte steunen.

 

Glastuinbouw Nederland - © 2024