Aardbeiensector weer bij elkaar op Demodag in Horst

Na een jaar afwezigheid - uiteraard als gevolg van de coronapandemie en de vastgestelde beperkingen - is door ZLTO/Glastuinbouw Nederland en Delphy op vrijdag 3 september weer de Aardbeien Demodag georganiseerd. Dit keer als ‘doorloop-event’ op het terrein van Limgroup in Horst, waar de bezoekers ook een interessante tour door het bedrijf kregen aangeboden.

Voor het openingswoord was Sjaak van der Tak, voorzitter van LTO Nederland en inmiddels fanatiek promotor van de Hollandse aardbei, uitgenodigd. Hij benadrukte nogmaals de trots en het belang van gezond en duurzaam voedsel van eigen bodem en de grote hoeveelheid kennis die de aardbeiensector op dit gebied in huis heeft. “Als we dat willen behouden, moeten we gezamenlijk op blijven trekken.” Het was een schouderklop voor de sector, die ongetwijfeld een motiverende uitwerking heeft. Van der Tak onderstreepte hiermee ook het belang van sectordagen als de Aardbeien Demodag. “Een belangrijk platform om elkaar te kunnen blijven ontmoeten, samen te werken en kennis uit te blijven wisselen.”

Onderzoek aardbeien
De organisatie kijkt terug op een goed verlopen dag, met 60 bedrijvenstands en ruim 250 bezoekers. Er waren weliswaar wat minder telers dan op voorhand verwacht, maar daar hebben het mooie weer en de laatste vakantiedag in het zuiden van het land ongetwijfeld aan bijgedragen. Naast een groot aantal toeleveranciers waren op het apart ingerichte Kennisplein ook partijen als Wageningen University & Research en Proefcentrum Hoogstraten aanwezig. Onder voldoende belangstelling van aanwezige telers lichtten zij de diverse lopende aardbei-onderzoeken en de bijbehorende resultaten toe.

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024