Afspraak maken voor coronavaccinatie in Nederland

Internationale werknemers die in hun thuisland nog niet tegen corona zijn gevaccineerd, kunnen dat in Nederland laten doen. Om in aanmerking te komen voor een vaccinatie moeten zij wel langer dan vier weken in Nederland verblijven. En uiteraard moet de werknemer op basis van leeftijd aan de beurt zijn. Het is dus niet noodzakelijk om voor een coronavaccinatie naar het thuisland te gaan. De keuze is aan de werknemer zelf.

Werknemers die staan ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP) ontvangen een uitnodiging per post (of misschien hebben ze deze al binnen). Medewerkers die niet staan ingeschreven of direct een afspraak willen maken, kunnen bellen naar 0800-7070. Het burgerservicenummer (BSN) moet bij de hand worden gehouden. Er volgt een keuzemenu om in het Nederlands of Engels te woord worden gestaan. Een andere optie is om via DigiD een afspraak te maken via www.coronavaccinatie-afspraak.nl.

Werknemers krijgen na elke vaccinatie een bevestiging van de inenting. Hierop staan gegevens als het soort vaccin dat ze hebben gekregen. Het is belangrijk deze bevestiging goed te bewaren. Klik hier voor meer informatie van de Werkgeverslijn land- en tuinbouw.

In de PDF in de bijlage staat bovenstaande informatie ook in het Pools, Roemeens, Bulgaars en Engels. De teksten zijn vertaald met Google Translate. Aan het document kunnen geen rechten worden ontleend.

Jacqueline Kroon

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024