Al ruim 70 ha aangemeld voor gewascoöperatie Lelie

Op 6 oktober kwam aanmelding nummer 18 binnen en daarmee heeft meer dan 70 ha zich aangemeld voor de gewascoöperatie Lelie die in oprichting is. De ondergrens om tot definitieve oprichting over te gaan ligt op 80 ha. Deze komt hiermee in zicht! De wens is dat alle leliebroeiers lid worden van de gewascoöperatie.

Onderzoek naar luis- en tripsbestrijding hebben op dit moment prioriteit voor de landelijke commissie Lelie van LTO Glaskracht Nederland. Het afgelopen jaar is dit meerdere keren ter sprake gekomen. Om voor dit onderzoek geld uit het vak te genereren en mede daarmee geld uit programma’s van plantgezondheid en het ministerie van Economische Zaken beschikbaar te krijgen, is een gewascoöperatie de beste vorm.

De bijdrage voor de gewascoöperatie Lelie is € 400 per jaar per hectare. De leden van de gewascoöperatie besluiten zelf welke onderwerpen onderzocht worden en geven een mandaat aan het bestuur. Het bestuur wordt over het algemeen gevormd door de leden van de landelijke commissie Lelie. In enkele gewassen is dit anders.

Glastuinbouw Nederland - © 2024