Alexander Formsma nieuwe beleidsspecialist Energie

Alexander Formsma start op 1 september als de nieuwe beleidsspecialist Energie bij Glastuinbouw Nederland. Hij is de opvolger van Rob van der Valk, die onlangs afscheid heeft genomen.

Tot op heden werkt Alexander Formsma (26 jaar) bij de ZLTO waar hij in 2017 is begonnen als regio-coördinator Brabant/Zeeland. Vanuit die functie is hij al bekend bij Glastuinbouw Nederland en zeker bij de leden in het zuiden van het land.
Als beleidsspecialist Energie volgt hij Rob van der Valk op die recentelijk, na ruim 20 jaar, afscheid heeft genomen van Glastuinbouw Nederland. Middels een tweejarig opleidingstraject wordt Alexander ingewerkt in zijn nieuwe functie.

Next level
“Het onderwerp energie is niet geheel nieuw voor mij”, zo zegt hij in een eerste reactie op zijn nieuwe uitdaging. “In mijn functie als regio-coördinator Brabant/Zeeland was ik al betrokken bij verschillende energiecoöperaties en -initiatieven in het gebied. Landelijk beleidsspecialist is natuurlijk wel ‘next-level’, maar het is een uitdaging die ik vol energie aan ga. Ik ben ervan overtuigd dat je jezelf soms in het diepe mag of moet gooien om te kunnen blijven groeien en je te ontwikkelen. Energie is een ontzettend belangrijk onderwerp voor glastuinbouwondernemers en zeker met de energietransitie is er de komende jaren een berg werk te verzetten. Ik ga in ieder geval mijn uiterste best doen."
 

Roger Abbenhuijs

Glastuinbouw Nederland - © 2024