Arbocatalogus glastuinbouw uitgebreid

De arbocatalogus glastuinbouw is uitgebreid met twee nieuwe onderwerpen: 'elektrische veiligheid' en 'werken op hoogte in de kas'.

Elektrische veiligheidOm de veiligheid zoveel mogelijk te waarborgen, moet de elektra aan de regels voldoen en door vakmensen worden ontworpen, geïnstalleerd, onderhouden en regelmatig gecontroleerd. Het belangrijkste gevaar van elektriciteit is elektrocutie. Daarnaast zijn er andere gevaren zoals brand, struikelen (over kabels) of stoten.

Werken op hoogte in de kasDoor de steeds hogere kassen vormt werken op hoogte een veiligheidsrisico waardoor ernstige ongevallen kunnen ontstaan.  De oplossingen en aanbevelingen geven de ondernemer handvatten om veiligheidsrisico's weg te nemen.

Bekijk hier de totale arbocatalogus glastuinbouw.

De arbocatalogus is een praktisch hulpmiddel bij het opzetten van een gezonde en veilige bedrijfsvoering. Het document is geschreven voor iedereen die werkt in de agrarische en groene sector. Voor de meest voorkomende knelpunten en aandachtsgebieden in de glastuinbouw zijn oplossingen en aanbevelingen op een rij gezet. In de arbocatalogus glastuinbouw staan inmiddels 17 onderwerpen. Het document wordt steeds geactualiseerd en uitgebreid.

De arbocatalogus is opgesteld door Stigas in opdracht van en in samenwerking met Glastuinbouw Nederland, LTO, FNV, CNV, en Plantum.

Stigas

Glastuinbouw Nederland - © 2024