AWZI Nieuwe Waterweg stuurt bevoegd gezag nieuwe deelnemerslijst

De uitwerking van AWZI Nieuwe Waterweg gaat een volgende fase in. Eind 2016 is het businessplan ingediend voor de collectieve zuivering van gewasbeschermingsmiddelen bij de AWZI Nieuwe Waterweg te Hoek van Holland. Recent is aan de destijds aangemelde bedrijven gevraagd om hun deelname te bevestigen.

Een aantal bedrijven heeft de deelname beëindigd, maar er zijn ook bedrijven die zich alsnog hebben aangemeld. Het totaal van geïnteresseerde bedrijven is voldoende groot om door te gaan met de uitwerking van de collectieve zuivering.

Controle voorkomen
De omgevingsdiensten Haaglanden en DCMR handhaven de zuiveringsplicht, die voor individuele bedrijven geldt sinds 1 januari 2018. De collectieve zuivering heeft middels maatwerk uitstel gekregen tot 1 januari 2021. Om het dossier van de omgevingsdiensten actueel te houden is een herziene deelnemerslijst bij hen ingediend. Op deze wijze wordt voorkomen dat de deelnemende bedrijven onnodig worden gecontroleerd op naleving van de zuiveringsplicht.

Glastuinbouw Waterproof

Guus Meis

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024