Bedrijven gezocht voor 'Beroepen in Beeld'

Het gaat beter met de economie. U bent misschien op zoek naar een 'toppertje', maar jong talent wordt steeds schaarser. In oktober heeft u de kans om de leerlingen uit Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland te laten zien wat een baan in uw sector betekent. Mogelijk dat daar in de toekomst voor u een waardevolle nieuwe medewerker uit voort komt.

Maar dat is niet alles. U werkt ook aan verbetering van het imago van uw bedrijf en de hele sector! Daarnaast kunt u de leerlingen laten zien wat onze sector allemaal te bieden heeft aan diverse competenties en beroepen en hoe belangrijk techniek en ICT inmiddels is. U verruimt zo hun horizon, zodat ze bewuster een goede studiekeuze kunnen maken.

De scholen willen graag met 1 of 2 groepjes leerlingen langskomen. Een workshop in de klas kan ook. Doet u mee op 11, 12, 13 of 14 oktober 2016 met de Beroepen in Beeld dagen? Heeft u interesse om (een keer) mee te doen en op deze manier een bijdrage te leveren aan de nieuwe generatie in deze regio? Neem dan vrijblijvend contact op met de SOB programmamanager Angela van Zaalen. Kijk voor meer informatie op www.soboostland.nl.

De SOB programmamanager verzorgt de planning/matching tussen bedrijf en de school. De scholen verdelen de leerlingen in groepjes en zorgen voor begeleiding. De leerlingen worden goed voorbereid en kunnen aangeven waar hun interesses liggen. Na afloop worden de bezoeken geëvalueerd door de school en door het bedrijf. U kunt kiezen uit een bedrijfsbezoek of een workshop. Bij een bedrijfsbezoek komen de leerlingen naar uw bedrijf. Bij de workshop geeft u voor de klas een interactieve presentatie of toelichting.

Glastuinbouw Nederland - © 2024