Bedrijven gezocht voor 'Beroepen in Beeld'

SOB Oostland zoekt ondernemers en organisaties die hun deuren willen openzetten voor leerlingen uit Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland of die een workshop willen geven op school. Op 12, 13 en 14 april 2016 maken leerlingen van 13 t/m 15 jaar kennis met verschillende beroepen. U kunt zelf aangeven welke dag en hoeveel leerlingen er welkom zijn.

De SOB programmamanager verzorgt de planning/matching tussen bedrijf en de school. De scholen verdelen de leerlingen in groepjes en zorgen voor begeleiding. De leerlingen worden goed voorbereid en kunnen aangeven waar hun interesses liggen. Na afloop worden de bezoeken geëvalueerd door de school en door het bedrijf.

Mogelijkheid 1: Bedrijfsbezoek
De leerlingen komen naar uw bedrijf. Het doel van het bezoek is oriënteren op diverse beroepen in uw organisatie. Het bezoek duurt gemiddeld anderhalf uur en kan bestaan uit een korte presentatie, rondleiding langs de afdelingen en/of een doe-activiteit: zien, ervaren en beleven. Desgewenst ondersteunt SOB Oostland u bij het bedenken van een draaiboek.

Mogelijkheid 2: Workshop op school
SOB Oostland zoekt mensen die een workshop in de klas willen geven over hun opleiding, beroep of vak. Ook voor het bedenken van een interactief programma staat SOB Oostland klaar om mee te denken.

Meedoen?
Heeft u interesse om (een keer) mee te doen en op deze manier een bijdrage te leveren aan de nieuwe generatie in deze regio? Neem dan vrijblijvend contact op met de SOB programmamanager Angela van Zaalen. 

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024