Behaarde wantsen gezocht

Binnen de PPS ‘Visuele attractie van plagen’ wordt gezocht naar nieuwe methodieken voor optimale monitoring en mass-trapping van de plagen behaarde wants en de Californische trips. Voor het onderzoek naar vangmethodieken van de behaarde wants is het van belang om een kweek op te zetten zodat deze gericht ingezet kan worden in het onderzoek.

Voor de kweek worden behaarde wantsen uit de praktijk gezocht. Indien u behaarde wantsen op het bedrijf heeft, verzoeken wij u contact op te nemen met Helma Verberkt. Medewerkers van Koppert zullen een groot aantal (tientallen) wantsen verzamelen op uw bedrijf waarna deze worden ingezet in de kweek bij Koppert. Eventueel kunt u ook direct contact opnemen met Koppert via Bart de Graaf, mobiel 06 8317 8288. Uiteraard wordt de informatie vertrouwelijk behandeld.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door Wageningen University & Research in samenwerking met de Lincoln University uit Nieuw-Zeeland en de Zweedse Lund University. Financiering vindt plaats via Glastuinbouw Nederland, Koppert BV en ministerie van LNV via de Topsector Tuinbouw en Uitgangsmaterialen.

Helma Verberkt

Glastuinbouw Nederland - © 2021