Behoud en werf internationale werknemers in onze eigen branche

Op seasonalwork.nl kun je ervoor zorgen dat jouw internationale werknemers die noodgedwongen op zoek moeten naar ander werk binnen de branche blijven werken. Maar ook kun je in het voorjaar deze tool gebruiken als extra manier om personeel te werven.

Ook voor (tijdelijke) buitenlandse krachten geldt dat ze soms noodgedwongen op zoek moeten naar ander werk. De reële kans is aanwezig dat deze waardevolle internationale werknemers de glastuinbouwsector verlaten en gaan werken in andere branches zoals de bouw, logistiek of schoonmaak. Dit is niet ideaal, de kans dat ze terugkeren in onze sector wordt daarmee steeds kleiner.

Hoe voorkom je dit?
Om dit te voorkomen kunt je als werkgever je werknemers attenderen op www.seasonalwork.nl. Zij kunnen zich op deze website inschrijven als zij actief opzoek zijn naar werk in de agrosector of direct reageren op een openstaande vacature.

  • Bedrijven uit de agrarische sector kunnen een vacature plaatsen als ze op zoek zijn naar internationale werknemers die specifiek geïnteresseerd zijn in de agrarische sector.
  • Met Seasonalwork.NL heb je als ondernemer de kans om deze werknemers binnen de agrarische sector een andere baan aan te bieden. 
  • Zo voorkomen we dat deze waardevolle werknemers de agrarische sector verlaten voor andere sectoren.

Informatie in meerdere talen
Seasonalwork.nl biedt informatie aan in de taal van de werknemer en biedt banen aan inclusief huisvesting. De werknemers gaan veelal rechtstreeks in dienst bij de werkgever, zonder tussenkomst van een uitzendbureau.
 
Wat kun je als werkgever doen?

  • Verwijs je werknemers door naar www.seasonalwork.nl.
  • Motiveer je werknemers om een cv te plaatsen en een andere baan te zoeken binnen de sector.
  • Informeer je werknemers over de informatie die beschikbaar is in de taal van de werknemer. De website is beschikbaar in het Engels, Pools, Roemeens en Oekraïens.

Zelf meer werknemers nodig in het voorjaar?
Seasonalwork.nl kan ook een rol spelen bij zoeken naar personeel in voorjaar. Als werkgever kun je een vacature plaatsen en kun je gebruik maken van een CV-database waar op dit moment zo’n 2500 kandidaten in staan.

Als de vacature online staat dienen de werkgevers dusdanig gemotiveerd te zijn om moeite te willen doen om geschikte kandidaten te vinden en moeten ook zelf in contact treden met deze kandidaten. De vacature wordt gepromoot binnen de Europese Unie en geplaatst op diverse socials waarop veel internationale werknemers actief zijn.

De werkgever is vervolgens zelf verantwoordelijk voor de verloning. Seasonalwork.nl is daarmee een extra tool die je kan helpen het personeelstekort op te lossen. 

Voorwaarde vacatures seasonalwork 
Seasonalwork stelt drie belangrijke voorwaarden aan haar klanten;

  1. De werkgever dient zelf te beschikken over goede huisvesting (het liefst gecertificeerd).
  2. De werkgever heeft goed werkgeverschap hoog in het vaandel staan.
  3. De werkgever wil moeite doen om mensen te vinden.

Contact
Wil je meer weten over Seasonalwork.NL? Neem dan vrijblijvend contact op via 088 472 42 00 of info@spam-protectseasonalwork.nl.

Seasonalwork.NL is een onderdeel van LTO Arbeidskracht.

Jacqueline Kroon

Glastuinbouw Nederland - © 2024