Belichte teelten fossielvrij met kaswarmtewinning

Wat is latente warmteterugwinning en waarom is dat interessant voor belichte teelten? Feije de Zwart (Wageningen University & Research, Business Unit Glastuinbouw) vertelt het in deze video.

Kaswarmtewinning
Er zijn diverse mogelijkheden om een glastuinbouwbedrijf fossielvrij te verwarmen. Een nog relatief onbekende invulling voor deze verwarming is kaswarmtewinning in de winter bij zwaar belichte teelten. De techniek is een combinatie van luchtbehandelingskasten in de kas en een warmtepomp met dagbuffers in het ketelhuis. Op dit moment lopen er onderzoeksprojecten met deze technieken bij Wageningen University & Research en bij Delphy.

Bekijk de video waar in onderzoeker Feije de Zwart van Wageningen University & Research uitlegt hoe dit in zijn werk gaat.

Meer info: www.glastuinbouwfossielvrij.nl.

Kas als Energiebron

Amy van der Lei

Rozenshow Keukenhof 2019

De rozenshow op de Keukenhof is een groot en belangrijk podium om rozen aan het internationale publiek te tonen. De rozenshow is dit jaar van 11 t/m 16 april en het thema is ‘Flower Power’. Meedoen is gratis en bovendien ontvangt u toegangskaarten om...

Glastuinbouw Nederland - © 2019 Copyright - Disclaimer - Privacy en cookies