Benchmark Cyclamen: welke soorten zijn geschikt als Garden Cyclaam?

De landelijke commissie Cyclamen van Glastuinbouw Nederland organiseert samen met veredelaars en Royal Flora Holland dit jaar weer een Benchmark Cyclamen. Dit jaar is er opnieuw voor gekozen om de benchmark te richten op de Garden Cyclaam. Hierin worden de houdbaarheid en de sierwaarde van diverse cultivars mini en midi cyclamen bepaald.

De benchmark geeft niet alleen inzicht in de kwaliteit van de verschillende cultivars, maar ook welke cyclamen echt geschikt zijn als Garden Cyclaam.

De Benchmark
Een Benchmark geeft een goed overzicht van de kwaliteit en houdbaarheid van een product. Verschillen in bloeiprestatie en kwaliteit van verschillende cultivars komen naar voren. Hoe meer er wordt getest, hoe meer data beschikbaar komt om een betrouwbare uitspraak te doen over wat de sterke en minder sterke rassen zijn. Dit jaar vindt de consumentenfase van 49 dagen plaats in de showtuin van Beekenkamp.

Voorwaarden voor deelname

  • Per inzending moet er een mix-partij van zes planten worden aangeleverd, bestaand uit minimaal vier kleuren;
  • Lever het aantal bloemen aan zoals de planten normaal ook worden aangeleverd;
  • Aanleveren kan tot 30 september 2021.

Aanvoerders van Royal FloraHolland ontvangen de informatie ook via de veiling. Aanmelden kan per mail bij Linda van Leeuwen van het Post-Harvest Kenniscentrum van Royal FloraHolland.

Klik op de link voor het inschrijfformulier.

Glastuinbouw Nederland - © 2024