Beoordelingsgesprekken: hoe sta jij erin?

Niet voor elke ondernemer is het voeren van een goed gesprek met medewerkers een pretje. Je wilt de juiste punten aanstippen, je medewerker ruimte geven om dingen te bespreken én beiden een goed gevoel hebben na het gesprek. Hoe doe je dat nu? De Werkgeverslijn land- en tuinbouw heeft handige tips en vaardigheden op een rij gezet.

Wat bespreek in je in een beoordelingsgesprek en wat in een functioneringsgesprek? En hoe zorg je ervoor dat het een prettig gesprek blijft, ook als je moeilijkere punten wilt bespreken met je (internationale) werknemer. Niet voor elke ondernemer is het voeren van een goed gesprek met zijn personeel een pretje. Je wilt de juiste punten aanstippen, je medewerker ruimte geven om dingen te bespreken én beiden een goed gevoel hebben na het gesprek.

Om je te helpen en ondersteunen heeft de Werkgeverslijn land- en tuinbouw handige tips en vaardigheden op een rij gezet. Een goed gesprek gaat over wensen, meningen en verwachten. Maar ook over de toekomst van de werknemer binnen je organisatie. Hoe kaart je onderwerpen aan en zorg je voor een duidelijke afspraken? 

Op deze pagina vind je een aantal artikelen die je verder helpen met praktische handvatten zodat jij ook vol vertrouwen gesprekken met je medewerkers in kunt gaat. 

Benchmark Cyclamen in volle gang

De Benchmark Cyclamen 2021 draait inmiddels op volle toeren. De cyclamen staan dit jaar in de showtuin van Beekenkamp. Er zijn 19 deelnemers die met zijn allen totaal 36 partijen heb-ben ingeleverd. Deze 36 partijen zijn onderverdeeld in 29 mini’s en...

Glastuinbouw Nederland - © 2021