Besteding van de Colland-premie door Stigas

Goede arbodienstverlening is onderdeel van goed werkgeverschap. Om onze leden bij de invulling daarvan te ondersteunen, hebben we onder andere samen met andere organisaties Stigas opgericht. Jaarlijks wordt uit de Colland premie die glastuinbouwondernemers betalen (0,81%) 0,09% van de premie besteed aan de werkzaamheden van Stigas. Dit is, met een loonsom van ongeveer 650 miljoen euro in de sector, € 585.000 euro.

In de Klankbordgroep Glastuinbouw van Stigas wordt richting gegeven aan de inzet van dit geld. Voor Glastuinbouw Nederland heeft middels Peter Loef, beleidsspecialist Arbeid, zitting in dit platform. Bijgaand het document waarin voor 2019 de activiteiten in beeld worden gebracht. Inmiddels is het eind juni. Binnenkort volgt dan ook een update wat na een half jaar werk de stand van zaken van de betreffende onderwerpen is. 

We doen een oproep als u punten heeft die wij zouden moeten meenemen. U kunt  deze aan ondergetekende melden dan wel rechtstreeks bij Albert van der Burg van Stigas. Zijn contactgegevens zijn in de bijlage vermeld.

Glastuinbouw Nederland - © 2024