Bezoek het Fossielvrij Plaza tijdens HortiContact

Tijdens HortiContact van dinsdag 19 tot en met donderdag 21 februari in Gorinchem organiseert Kas als Energiebron namens Glastuinbouw Nederland en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, samen met HortiContact het FossielVrij Plaza. Elk uur geven specialisten pitches over de route naar een fossielvrije en rendabele glastuinbouw.

INSPIRERENDE PITCHES
Voorzitter Sjaak van der Tak van Glastuinbouw Nederland benadrukt de ambitie van de sector en Richard ter Laak van Ter Laak Orchideeën vertelt over de Daglichtkas. Henry Jansen van Fachjan en Vogelaer gaat in op het aardwarmtecluster, Leon Dukker van Porta Nova vertelt over de verduurzaming van de rozenteelt via elektrificatie. Maurice van der Hoorn praat u bij over de kas zonder gas en Nico van Ruiten (regisseur EnergieAkkoord Greenport West-Holland) vertelt over de inpassing en noodzaak van warmtenetten voor een fossielvrije glastuinbouw. Andere ondernemers gaan in op de rol van energiebesparing, het gebruik van biomassa of de inzet van warmtepompen.

OP NAAR EEN EMISSIELOZE TEELT
Op het Fossielvrij Plaza zijn deskundigen van Glastuinbouw Nederland aanwezig om het gesprek met bezoekers aan te gaan over de diverse opties waar Kas als Energiebron aan werkt. Voor elke teelt en regio zijn er opties. Het doel is om in 2030 de CO2-emissie van de glastuinbouw sector te halveren om uiteindelijk in 2040 emissieloos en rendabel te kunnen telen. Hiermee speelt de sector in op de maatschappelijk vraag en de toenemende eisen van de consument.

PRAKTISCHE INFORMATIE
De stand bevindt zich naast de roltrap op de eerste verdieping. Dit is aan de linkerzijde van de galerij. Bekijk ook de beursplattegrond. Het pitch-programma volgt.

Kas als Energiebron

Kennismaken met Klas in de Kas

Heeft u hart voor de tuinbouw? Vindt u het belangrijk dat basisschool leerlingen ook enthousiast worden gemaakt voor de tuinbouw? Kom dan op 17 april om 19.30 uur naar de proefles en maak kennis met de vrijwilligers en de gastlessen van Klas in de…

Glastuinbouw Nederland - © 2024