Bijeenkomst: haal meer energie uit weerbaarheid

Meld je aan voor de bijeenkomst op 13 november waarin een weerbare én energiezuinige teelt centraal staan. Weerbaar telen kan oplossingen leveren voor uitdagingen zoals de noodzaak om duurzamer en energiezuiniger te telen, terwijl het middelenpakket krimpt en we te maken hebben met nieuwe ziekten en plagen. Tijdens de bijeenkomst op 13 november komen oplossingen aan bod die worden ontwikkeld in de glasgroenteteelt. Uiteraard kan de sierteelt hier ook van leren.

Botany en Glastuinbouw Nederland presenteren de resultaten van onderzoek en demonstraties. Tijdens de paneldiscussie dagen we deskundigen van onder andere een zaadbedrijf, de provincie, onderzoek en praktijk uit, om hun visie op het gebied van de toekomst voor plantgezondheid te delen.

Programma
13:00 uur    Ontvangst
13:30 uur    Welkom door Maarten Vliex (Botany) en opening door Ruud Paauwe (Glastuinbouw Nederland) 
14:00 uur    Weerbare teelt: met resultaten uit de pilot Weerbare komkommerteelt door Frank Huijs (Botany), Liesbeth Nijs (Glastuinbouw Nederland), Herman Hermans                                         (Innocrop) en Frank Hoeberichts (Eurofins).
14:45 uur    Pauze
15:00 uur    Energiezuinige teelt: Belichte winterteelt van Kas als Energiebron en plannen komend seizoen door Conny Vervoort (Botany) en Govert Trouwhorst (PlantLighting)
                   Ervaringen project Energlik door Marlies Huysmans (Proefcentrum Hoogstraten)
15:45 uur    Paneldiscussie
16:15 uur    Netwerkborrel en mogelijkheid bezichtiging teelten
17:00 uur    Afsluiting

LOCATIE
Botany: Dr. Droesenweg 7, 5964 NC Horst-Meterik

KOSTEN
Deelname aan deze bijeenkomst is gratis

AANMELDEN
Meld je aan via het aanmeldformulier. Aanmelden is verplicht en kan tot 11 november 2024, 12.00 uur (mits er nog plaats is). Bij overschrijding van het maximale aantal deelnemers wordt voorrang gegeven aan telers. 

ANNULEREN
Ben je onverhoopt verhinderd, geef dit dan door via info@spam-protectglastuinbouwnederland.nl. Wellicht dat een collega je vrijgekomen plaats kan invullen. In overleg kun je een vervanger sturen. 

Onderzoeken zijn gefinancierd en gecoördineerd vanuit de Innovatieprogramma's Het Nieuwe Doen in Plantgezondheid en Kas als Energiebron. De innovatieprogramma's zijn (mede) mogelijk gemaakt door Kennis in je Kas (KijK).

Liesbeth Nijs

Glastuinbouw Nederland - © 2025