Bram Breugem en Beekenkamp Plants grote winnaars Poinsettia Awards 2019

Tijdens de jaarlijkse gewasbijeenkomst op donderdag 16 januari zijn de Poinsettia Awards uitgereikt. Bram Breugem kwam met een score van 4,8 (op een schaal van 5) met de inzending van Allegra Red in de categorie 12-13 cm rood als winnaar uit de bus voor de best houd-bare poinsettia in de benchmark.

Bij de sortimentsvergelijking scoorde PON 128 White van Beekenkamp Plants als beste en won daarmee de award voor ‘Beste Noviteit’. Hierbij telt niet alleen de houdbaarheid mee, maar ook de teelt (drie beoordelingen) en het cijfer dat het praktijkbedrijf geeft bij inpakken. Dit ras scoorde als eindcijfer een 3,920.

Genomineerden
De andere genomineerden waren: Van Wensen potplanten in de categorie tot 11 cm rood met Ferrara; SV.CO in de categorie tot 11 cm kleurtjes met Alaska; Fa. Freek van der Velden in de categorie 12-13 cm kleurtjes met Superba New Glitter, Kwekerij de Stadsweiden in de categorie vanaf 14 cm kleurtjes met Alaska; Tim van Leeuwen in de categorie vanaf 14 cm rood met Christmas Feelings Red.

Arthur van den Berg

Glastuinbouw Nederland - © 2024