Branding van groente en fruit met laser

Op een duurzame manier opvallen in het schap? Dat kan tegenwoordig door laserbranding, waarbij een logo, tekst of boodschap direct in de schil van de vrucht of groente gebrand wordt. Laserbranding gebeurt volgens de laatste Europese wetgeving en op een foodsafe en milieuvriendelijke manier.

Papieren labeling zorgt voor een onderscheidend vermogen in het schap, maar brengt een grote belasting voor het milieu met zich mee. Voor de AGF-handelaren die echt op willen vallen in het schap en tegelijkertijd milieuvriendelijk willen ondernemen, is er goed nieuws. Vanaf het laatste kwartaal van 2017 beschikt Cool Port Packing Rotterdam over haar eigen laserbrander.

Foodsafe en milieuvriendelijk
Iedere vrucht verdient een bijzondere behandeling. Ook bij laserbranding staat de kwaliteit van het fruit voorop en dat betekent dat de laser uitgebreid getest is, alvorens hem dit jaar nog in gebruik te nemen. Hij voldoet aan de laatste Europese wetgeving en is foodsafe, wat betekent dat hij ook geschikt is voor de bio-industrie.  

Laat uw identiteit in iedere vrucht terugkomen
De laserbrander kan gebruikt worden op veel verschillende soorten fruit en de dikte van de schil maakt hierbij niet uit. Een meloen met een dikke schil kan namelijk net zo goed gelaserd worden als een kiwi met een dunne schil. De klant hoeft niet meer te kiezen of hij per doos of per vrucht wenst te labelen. De laser zorgt ervoor dat alle vruchten afzonderlijk van een label voorzien worden. Momenteel is de laser getest op gember, avocado, citrusfruit, meloen en pompoen. 

Benieuwd hoe de laserbrander werkt? Bekijk dan dit filmpje.

Glastuinbouw Nederland - © 2024