Brightland Campus Venlo onderdeel route Kom in de Kas op 2 april

Kom in de Kas, de jaarlijkse open dagen van de Nederlandse glastuinbouw, kan worden geplaatst binnen de kaders van het overkoepelend thema Gezondheid & Geluk van Glastuinbouw Nederland. Het laat niet alleen de producten op de bedrijven zien, maar ook hoe die met passie en aandacht worden geteeld. Als sector kunnen bedrijven laten zien dat ze bijdragen aan gezonde voeding, een gezonde omgeving in en rond zowel de woonhuizen, als het verdere leefklimaat zoals tuinen en parken.

In Limburg is het gelukt om Kom in de Kas op zondag 2 april te combineren met de jaarlijkse open dag van de Brightland Campus. Met name ook bijzonder omdat op de campus trajecten lopen van de Universiteit Maastricht, die de voedselclaims kunnen onderbouwen. Voedselclaims die aantonen dat een dieet met verse groenten en fruit ons menselijk lichaam gezonder houdt en preventief werkt tegen aandoeningen.

Why
Jean Aerts, bestuurslid van Glastuinbouw Nederland en regiovoorzitter in Limburg, benadrukt in een interview op de website van Brightland Campus de bijdrage van de glastuinbouw aan de gezondheid en het geluk van de consument. “Iedere productiewijze belast haar omgeving met gebouwen, overlast en emissies. Maatschappelijk is er acceptatie als de kritische consument weet dat hij er wat voor terugkrijgt. De ‘why’ in onze marketing als tuinbouw. De tijd is voorbij dat je als bedrijfstak alleen wordt beoordeeld op je bijdrage aan de economie en werkgelegenheid. De moderne westerse maatschappij verlangt meer van haar ondernemers, ook wel samen te vatten onder Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen”, zo stelt Jean Aerts.
Zonder die onderbouwing mag je in de marketing niet verder gaan dan ‘vers is gezond’. “Een onderbouwde claim kan gerichter: mijn cressen, tomaten of paprika’s bevatten veel van de antioxidant lycopeen en die helpen je lichaam afweer op te bouwen tegen kanker. Zorg dat je het wekelijks eet!”

Trots
Hij voegt daar nog aan toe dat de glastuinbouw trots kan zijn op Kom in de Kas. “En op de ondernemers die er steeds weer voor zorgen dat we jaarlijks een succesvolle open dag kunnen organiseren begin april. Zeker na drie kalenderjaren waarin dat vanwege COVID niet mogelijk was, of alleen met enig uitstel tot juni zoals in 2022. Het is mooi dat we zondag 2 april 2023 de Campus en haar Kids University for Cooking Kokkerelli meedoen in de route van Kom in de Kas.”

Klik hier voor het complete interview met Jean Aerts. Fotograaf: Laurens Eggen.

Jean Aerts

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024