Call Internationaal voor Seed Money Projecten geopend

Mkb-ers uit de Topsectoren Tuinbouw&Uitgangsmaterialen en Agri&Food hebben in 2016 de mogelijkheid om met financiële steun een internationaal, innovatief samenwerkingsverband op te zetten dat bijdraagt aan de duurzame ontwikkeling van een lokaal land- of tuinbouwsysteem. Nieuw is dat dit jaar de oproep samen met de Topsector Agri&Food wordt georganiseerd. Er is voor T&U € 123.000 beschikbaar.

Seed Money Projecten zijn bedoeld om mkb-ers te helpen bij het opstarten van internationale samenwerkingsverbanden. Tijdens het project wordt onderzocht welke kennis nodig is om een kans in het buitenland te benutten en welke partijen daar bij nodig zijn. In een Seed Money Project draait het altijd om een zogenaamde ‘lokale systeemvraag’, dit is een vraag vanuit het buitenland die alleen opgelost kan worden als bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen gezamenlijk een bijdrage leveren. Voorwaarde daarbij is dat een lokale probleemeigenaar (bedrijf en/of overheid) participeert.  

Succesvolle methode
Resultaten uit eerdere calls wijzen uit dat Seed Money Projecten een goede methode zijn om kansen in beeld te brengen en netwerkpartners te vinden. Veel internationale PPS-projecten zijn voortgekomen uit Seed Money-initiatief. In de PPS-projecten werken de consortia nu aan de beantwoording van concrete onderzoeksvragen die uit Seed Money Projecten zijn voortgekomen.

Budget
Per project is een indicatief budget beschikbaar van € 25.000 tot een maximum van € 50.000 (inclusief btw). Met dit bedrag kan de indiener experts van Wageningen UR inhuren. Mkb-ers kunnen tot 1 maart 12.00 uur een aanvraag indienen.

Kijk op www.TopsectorTU.nl voor de volledige oproep en het aanvraagformulier.

Topsector Tuinbouw&Uitgangsmaterialen

Glastuinbouw Nederland - © 2024