Checklist 'Inleners en hun verantwoordelijkheid' nu online

Iedere ondernemer heeft verantwoordelijkheden richting zijn personeel. Ook als het uitzendkrachten betreft die bij een uitzendbureau in dienst zijn. Maar welke verantwoordelijkheden hebben ondernemers in de glastuinbouw dan als opdrachtgever of inlener? Om die elementen helder in kaart te brengen is een checklist gemaakt.

Een inlener is altijd verantwoordelijk voor de instructie en begeleiding van de uitzendkracht op de werkplek. De inlener moet met de uitzendkracht op dezelfde manier omgaan als met zijn eigen personeel. Iets wat Glastuinbouw Nederland, uit oogpunt van goed werkgeverschap, als vanzelfsprekend beschouwt.
Om mogelijke conflicten of misverstanden te voorkomen is een handzame en overzichtelijke checklist samengesteld, in samenwerking met Stigas. Die checklist is nu te vinden op de website van Glastuinbouw Nederland, als onderdeel van het Masterplan Internationale Werknemers. Klik hier om rechtstreeks naar het document te gaan.

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024