Collegebesluiten Ctgb juli 2022

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft eind juli diverse besluiten genomen. Het totaal overzicht van de besluiten is terug te vinden in het persbericht van het Ctgb (zie bijlage). Voor de glastuinbouw zijn onder-staande besluiten van belang.

Etiketuitbreiding
Proclaim (13455 N): De toelating van dit schimmelbestrijdingsmiddel met de werkzame stof Emamectin. Benzoaat wordt via een kleine toepassing uitgebreid voor professioneel gebruik in de bedekte teelt van aardbei, vruchtgroenten van Cucurbitaceae eetbare schil, vruchtgroenten van Cucurbitaceae niet-eetbare schil, aubergine, potplanten, snijbloemen (grondgebonden teelt), snijbloemen (niet grondgebonden teelt), trekheesters, snijgroen, boomkwekerijgewassen, vaste plantenteelt en veredeling- en zaadteelt van akkerbouw, fruitgewassen en sierteeltgewassen.

Etiketwijziging
Maxim 480 FS (14184 N): De toepassing van het schimmelbestrijdingsmiddel met de werkzame stof Fludioxonil voor zaadbehandeling wordt uitgebreid met een range van kleine toepassingen.

Etiket ingetrokken
Sunjet Flora (15267 N): De toelating van dit schimmelbestrijdingsmiddel met de werkzame stof Isopyrazam & azoxystrobin wordt ingetrokken.
Reflect (15125 N): De toelating van dit schimmelbestrijdingsmiddel met de werkzame stof Isopyrazam wordt ingetrokken.

In werking treden besluiten
Een besluit van het Ctgb treedt in werking op de dag van publicatie in de Staatscourant; zie: www.officielebekendmakingen.nl. Vanaf dan geldt voor een middel hetgeen in het betreffende Ctgb-besluit is vastgesteld. Deze besluiten worden gepubliceerd op de Ctgb-website, zie gewasbescherminingsmiddelen en biociden.

Jorrit Koeman

Glastuinbouw Nederland - © 2024