Collegebesluiten Ctgb mei 2022

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft deze maand diverse besluiten genomen. Voor de glastuinbouw zijn de volgende besluiten genomen.

WEDERZIJDSE ERKENNINGEN

Kenja (16375N)
Het schimmelbestrijdingsmiddel op basis van de werkzame stof isofetamid wordt voor professioneel gebruik toegelaten in de bedekte teelten van aardbei, sla (Lactuca spp.), spinazie, snijbiet, postelein en de kruidenteelten van basilicum, bieslook, dragon, kervel, peterselie, rozemarijn, salie, tijm, bladselderij en laurier.

ETIKETUITBREIDINGEN

Serifel (15888N)
Het schimmelbestrijdingsmiddel op basis van de Bacillus amyloliquefaciens, strain MBI 600 wordt voor professioneel gebruik uitgebreid met de volgende kleine toepassingen in de bedekte teelt van druif, bladgroenten, vruchtgroenten van Cucurbitaceae met eetbare schil, vruchtgroenten van Cucurbitaceae met niet-eetbare schil, vruchtgroenten van Malvaceae, koolgewassen (bedekte opkweek) en radijsachtige, kruidenteelt vers of gedroogd, bloembollen en bloemknollen, bolbloemen en knolbloemen, bloemenzaadteelt, veredeling en zaadteelt (bedekte, grond gebonden teelt).

Serifel is gerealiseerd met een aanvrag van het Fonds Kleine Toepassingen.

RENEWAL BESLUITEN

Prestop (13413N)
De bestaande toelating van dit schimmelbestrijdingsmiddel voor professioneel gebruik wordt verlengd voor de bedekte teelten van groententeelten, komkommer, tomaat, paprika, kruidenteelt en bloemisterijgewassen.

In werking treden besluiten
Een besluit van het Ctgb treedt in werking op de dag van publicatie in de Staatscourant, zie: www.officielebekendmakingen.nl. Vanaf dan geldt voor een middel hetgeen in het betreffende Ctgb-besluit is vastgesteld.

Bekijk de totaallijst aan besluiten onder de downloads.

Jeannette Vriend

Glastuinbouw Nederland - © 2023