Collegebesluiten december 2019

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft deze maand diverse besluiten genomen. Voor het totaal overzicht van de besluiten. Zie bijlage voor het persbericht van het Ctgb. Voor de glastuinbouw zijn onderstaande besluiten van belang.

Herregistratie gewasbeschermingsmiddel

Ortiva 12169 N
Dit schimmelbestrijdingsmiddel op basis van de werkzame stof azoxystrobin is onlangs geherregistreerd. Het middel mag worden ingezet in de professionele teelten van: Sla (Lactuca spp.), vruchtgroenten van Cucurbitaceae met eetbare schil (bedekte teelt) vruchtgroenten van Cucurbitaceae met niet eetbare schil (bedekte teelt), aubergine(bedekte teelt), tomaat (bedekte teelt), paprika (bedekte teelt), sluitkool-achtigen en bloemkool achtigen (onbedekte teelt), boerenkool, wortelen, Ui achtigen (onbedekte teelt), prei, bloemisterijgewassen, boomkwekerijgewassen en vaste plantenteelt.

En als kleine toepassing in de teelten van aardbei, andijvie (onbedekte teelt), veldsla(onbedekte teelt), rucola (onbedekte teelt), vruchtgroenten van Cucurbitaceae met eetbare schil (onbedekte teelt), vruchtgroenten van Cucurbitaceae met niet eetbare schil (onbedekte teelt), Chinese kool (onbedekte teelt), wortel- en knolgewassen m.u.v. wortelen, zoete aardappel en yam (onbedekte teelt), knoflook, bleekselderij (onbedekte teelt), rabarber (onbedekte teelt), knolvenkel (onbedekte teelt), aromatische kruidgewassen (onbedekte teelt), aromatische wortelgewassen (onbedekte teelt), medicinale wortelgewassen (onbedekte teelt), blauwmaanzaad (onbedekte teelt), chrysant snijbloem (bedekte teelt), veredeling en zaadteelt van peulvruchten, oliehoudende zaden en wortel en knolgewassen (onbedekte teelt), veredeling en zaadteelt van stengelgroenten (onbedekte teelt), veredelingen zaadteelt van aromatischekruidgewassen, aromatische en medicinalewortelgewassen (onbedekte teelt), veredeling en zaadteelt van blauwmaanzaad (onbedekte teelt),veredeling en zaadteelt van akkerbouw, groente- en fruitgewassen, kruiden en sierteeltgewassen (bedekte teelt).

Ingetrokken toelatingen

Rocket(13378 N)
De toelating van dit schimmelbestrijdingsmiddel op basis van de werkzame stof Triflumizool komt te vervallen per 30 juni 2020. Er is een aflevertermijn vastgesteld tot 31 december 2020 en een opgebruiktermijn tot 31 december 2021.

Een besluit van het Ctgb treedt in werking op de dag van publicatie in de Staatscourant; zie: www.officielebekendmakingen.nl.
Vanaf dan geldt voor een middel hetgeen in het betreffende Ctgb-besluit is vastgesteld. Deze besluiten worden gepubliceerd op de Ctgb-website

Jeannette Vriend

Glastuinbouw Nederland - © 2024