Collegebesluiten november 2020

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft in de vergadering van november 2020 diverse besluiten genomen. Voor het totaal overzicht van de besluiten ten aanzien van gewasbeschermingsmiddelen en biociden zie de bijgevoegde informatie van het Ctgb. De belangrijkste veranderingen voor de glastuinbouw staan vermeld in dit bericht.

Etiketuitbreiding

Takumi (15541 N)
De toelating van dit schimmelbestrijdingsmiddel op basis van de werkzame stof cyflufenamid wordt voor het professionele gebruik gewijzigd. In plaats van twee keer per jaar mag het middel twee keer per teeltcyclus worden toegepast in zowel de bedekte teelt van komkommer (drie teeltcycli per jaar) als in de onbedekte teelt van courgette (twee teeltcycli per jaar).

Intrekkingsbesluiten

Topsin M Ultra (7211 N )
De toelating van dit schimmelbestrijdingsmiddel op basis van de werkzame stof thiofanaat-methyl komt te vervallen vanaf 19-04-2021. Er is een opgebruik- en aflevertermijn vastgesteld tot 19-10-2021

In werking treden besluiten
Een besluit van het Ctgb treedt in werking op de dag van publicatie in de Staatscourant; zie: www.officielebekendmakingen.nl. Vanaf dan geldt voor een middel hetgeen in het betreffende Ctgb-besluit is vastgesteld. Deze besluiten worden gepubliceerd op de website van het Ctgb.

Jeannette Vriend

Glastuinbouw Nederland - © 2024