Column: Goede voornemens

Wat zijn jouw goede voornemens voor 2019? Ga je zaken anders aanpakken? In de privésfeer heb je wellicht verbeterpunten in gedachte. Zo’n derde van de Nederlandse bevolking doet dat. Meer bewegen, stoppen met roken, gezondere levensstijl…. Afijn je kent ze wel. Kunnen wij als glastuinbouwsector overigens wél een belangrijke bijdrage aan leveren.

Maar zakelijk gezien, ziet u nieuwe kansen voor dit nieuwe jaar? In uw markt, in uw productie of mogelijk in nauwere samenwerking met collega’s of partners in de keten? En gaat u die kansen ook oppakken?

Jouw ondernemersorganisatie gaat in 2019 een nieuwe uitdaging aan! Vanaf nu zijn alle glastuinbouwondernemers verenigd in Glastuinbouw Nederland. De beleidsbeïnvloeding richting overheden, het aanjagen van innovaties en het uitwisselen van kennis vindt onder één dak plaats. Althans vanuit één landelijke organisatie. Uiteraard vindt dit werk in alle glastuinbouwgebieden van Nederland plaats. We komen met regelmaat ook in jouw gebied.

Een landelijke organisatie voor de glastuinbouw betekent meer uniformiteit, zoals één contributiesystematiek, meer harmonisatie en meer directe invloed van de leden. Ons voornemen voor 2019 is ondernemersparticipatie. Alle leden krijgen meer invloed bij het vormen van standpunten op strategische dossiers. Denk aan arbeid en de cao, denk ook aan het Klimaatakkoord dat in de maak is. Of denk aan het onderzoekprogramma Kennis in je Kas. En die directe invloed gaat nu in! Dus heb je een opmerking, vraag of ben je het ergens niet mee eens, laat het me weten.

Ik wens alle ondernemers in de glastuinbouw een ondernemend 2019.  Morgen groeit vandaag!

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024